Napi friss

Így tanultak a királyi család tagjai: volt, akinek az érettségi sem sikerült, más iskolába sem járt

Harry herceget a katonaság tette helyre.

Kicsit sem hétköznapi oktatásban részesülnek a királyi család tagjai. Ehhez képest Diana hercegné megbukott az érettségin, ezért nem lehetett belőle óvónő. Csodás együttérző képességének hála, mégsem rótta fel neki senki a középiskolai bizonyítvány hiányát. Harry herceget lustának tartották, de remek hatással volt jellemére a katonaság. II. Erzsébet még otthon tanult, de unokája, Vilmos már egyetemre ment, ott ismerkedett meg későbbi nejével, Katalinnal. Édesanyjával ellentétben Vilmos az apját követte, ami az oktatást illeti.

A gimnázium után a herceg a Szent András Egyetemen kezdte meg főiskolai tanulmányait, a diplomaosztó után pedig katonai kiképzésre ment. De hogyan kezdődött Katalin és a trónörökös kapcsolata az egyetemen? „Amikor először megláttam, tudtam, hogy van benne valami igazán különleges, amit szeretnék felfedezni, megismerni. De végül jó ideig csak barátok voltunk… Ma viszont már tudom, hogy egy erős barátság nagyon jó és szilárd alapja egy párkapcsolatnak, egy házasságnak” – ezt még 2010-ben nyilatkozta Vilmos az eljegyzésük kapcsán.

Katalin hercegné művészettörténészként végzett, míg Vilmos földrajzból szerzett diplomát. A herceg ezt követően repülőtiszti kiképzésben részesült, és helikopterpilóta lett.

A Kékvér podcast legújabb adásában eláruljuk, miért kell 3 éves katonai képzésre járnia a spanyol trónörökösnek, mit fecsegtek ki Harryről az egykori tanárai, és milyen hollywoodi iskolába fognak járni Meghan és Harry gyermekei.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!