Külföldi sztár

Íme II. Erzsébet királynő étrendje, ami segített, hogy 96 évig éljen

A királynő nagyon figyelt, hogy egészséges maradjon.

II. Erzsébet királynő 96 évet élt, és egészséges étrendje, valamint fegyelmezettsége révén őrizte meg vitalitását. Az uralkodó napi rutinjában kiemelt szerepet játszott a mértékletesség és a minőségi alapanyagok használata, amelyeket gyakran saját birtokaikról szereztek be.

Reggeli rutin

A napot egy csésze Earl Grey teával kezdte, amelyet tej és cukor nélkül fogyasztott, mellé pedig néhány kekszet evett. Kedvenc reggelijei közé tartoztak a gabonapelyhek, a pirítós lekvárral, valamint az egyszerű halételek, mint például a hering vagy a füstölt tőkehal.

Ebéd

A királynő szerette a könnyű ebédeket, gyakran választott halat zöldségekkel. Kedvence a spenótos hal volt, a keményítőtartalmú ételeket, mint a tészta vagy a burgonya, pedig amikor csak tehette, kerülte.

Uzsonna

Erzsébet királynő sosem hagyta ki az uzsonnát, amelyhez Earl Grey teát és szendvicseket fogyasztott. Kedvelte a hagyományos uborkás szendvicseket, valamint az édes finomságokat, például a csokoládés keksztortát.

Vacsora

A vacsora szintén egyszerű volt, de minőségi. Gyakran fogyasztott vadhúst, mint a vaddisznó vagy a szarvas, amit a birtokukon fogtak. Az ételek gyakran brit és francia konyhából származtak, kedvelte a halibutfilét spenóttal és Mornay-mártással.

Desszert és italok

Az édességek közül a csokoládé volt a gyengéje, különösen a fekete csokoládé. Alkalmanként egy gin és Dubonnet koktélt is elfogyasztott, valamint a vacsora mellé egy pohár német édes bort.

Ez a mértéktartó étrend, valamint a rendszeres mozgás, a kiegyensúlyozott mentális egészség és a megfelelő stresszkezelés mind hozzájárultak ahhoz, hogy II. Erzsébet királynő hosszú és egészséges életet élhessen.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!