Külföldi sztár

Luciano Pavarotti özvegye vakrandin talált magának új férjet

Fiatal felesége hosszú évekig gyászolta az operaénekest, de végül egy másik férfi oldalán újra rátalált a boldogság. Pavarottival közös lányuk közben felnőtt, már egyetemre jár.

Idén lesz 17 éve, hogy a világhírű olasz tenort 71 éves korában legyőzte a hasnyálmirigyrák. Luciano Pavarotti özvegye, Nicoletta Mantovani máig mindent megtesz, hogy életben tartsa az emlékét. A hagyatékot kezelő alapítványával nemcsak múzeumot üzemeltet egykori modenai otthonukban, de különféle eseményeket, koncerteket szervez, sőt egy szakácskönyvet is kiadott Alla Luciano címmel, Pavarotti kedvenc receptjeivel.

A Covid alatt összeköltöztek

Elhunyt férje jelenléte máig áthatja a mindennapjait, de a magánéletében négy éve továbblépett: 2020 szeptemberében feleségül ment jelenlegi férjéhez, a pénzügyi tanácsadó Alberto Finarellihez. „Egy vakrandin találkoztunk 2019-ben, amit a közös ismerőseink hoztak össze nekünk. Bár sosem hittem az ilyen párkeresősdiben, adtam egy esélyt a találkozásnak – mesélte. – Jól tettem, mert rögtön annyira megkedveltük egymást, hogy elkezdtünk együtt lógni. Aztán nem sokkal később jött a Covid és a karantén, mi pedig fejest ugrottunk a közepébe: egy fedél alá költöztünk, mondván, lesz, ami lesz. Ez is bevált, főleg, mert a lányom, Alice lelkesen fogadta Albertót. Ugyanis mindketten imádnak főzni, és onnantól állandóan együtt lebzseltek a konyhában.”

Súlyos diagnózist kapott

Nicoletta biztos benne, hogy halott férje is nagyon örülne, ha látná az újonnan megtalált boldogságát. „Luciano emlékét örökké őrzöm a szívemben. De a legfontosabb dolog, amit az együtt töltött éveink alatt megtanultam tőle, az az igazi, hamisítatlan életöröm. Hogy éljünk meg minden pillanatot, törekedjünk a boldogságra, és mindig keressük a fényt, bármilyen sötét van is. Eszerint igyekszem élni” – mondja. És Nicolettának igazán kijutott a szenvedésből. Nemcsak imádott férjét gyászolta hosszú évekig, hanem korábban egy elvesztett babát is: ikreket vártak Pavarottival, de míg Alice lányuk koraszülöttként életben maradt, a kisfiuk, Riccardo halva született. Ha ez nem lett volna elég csapás, az asszonyt később szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. Mégis szerencsés, mivel egy két-három évente elvégzett különleges kezelésnek hála, az állapota sokkal kevésbé romlik, mint azt egykor jósolták. „Azt mondták, 50 éves koromra tolószékbe kerülök, de itt vagyok 54 évesen, és aktívabban élek, mint valaha” – árulta el nemrég.

2020-ban házasodott össze új szerelmével (Fotó: Getty Images)

Alice-nak más az útja

Pavarottinak az első házasságából három lánya van, ők idősebbek az özvegyénél. A Nicolettától született negyedik, legkisebb lánya csupán négyéves múlt, amikor híres édesapja meghalt, de Alice mára felnőtt, 21 éves csinos, ifjú hölgy. „A külsőmet tekintve a két szülőm keveréke vagyok, de az elszántságomat és a makacsságomat apámtól örököltem – mondja Alice, aki őriz néhány Pavarottival közös szép emléket kislány korából. – Eszembe jut, ahogy a karjába vett, vagy ahogy együtt festettünk, és a pici kezemmel összemaszatoltam a vásznat. Vagy a barbadosi nyaralások, egyszerű és meghitt családi pillanatok” – meséli. Miközben rendkívül büszke az édesapjára, a fiatal lány sosem készült művészi pályára, és az opera világa sem vonzotta, ő maga másféle zenét hallgat. Az érettségi után üzleti és nemzetközi kapcsolatok szakon tanult tovább. De ő is állt már színpadon: konferált az édesapja emlékére rendezett eseményeken.

Luciano Pavarotti lánya és unokája (Fotó: Profimedia)

Alice őrzi apja legendás kalapjait

A lánya elmesélte, hogy ­Pavarotti híres kalapjai közül ma jó pár nála van, a szobájában tartja őket. „Jórészt nélküle nőttem fel, de ha fizikailag nincs is már többé, mégis mindig érzem a jelenlétét – mondja. – Tudom, hogy itt van velem.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!