Külföldi sztár

Katalin hercegné titkos élete a palota falain belül: egy „láthatatlan” csapat is segíti a gyógyulásban

Családtagjai mellett három legfőbb bizalmasára támaszkodik a hercegné a rákkal való küzdelmében. A három nő szervezi a mindennapjait, segítenek neki a háztartásban és a gyerekei nevelésében.

Azon a napon, amikor Kaliforniában Meghan­ Markle saját készítésű, limitált darabszámú eperlekvárja után újabb dzsemet és kutyakekszet készült a webshopjában piacra dobni, sógornője, Katalin hercegné fél év után diadalmasan visszatért a világ nyilvánossága elé – részt vett apósa hivatalos születésnapján. Persze Meghan­ nem tudhatta, Katalin mit tervez, ám gyorsan átlátta, hogy a sajtó figyelme Londonra irányul majd, ezért rögvest elnapolta a termékei premierjét…

„A kezelés még tart”

Nemcsak a kaliforniai rokonokat, hanem az egész világot meglepte a walesi hercegné június 14-én este hétkor. Semmi jel nem utalt arra, hogy másnap láthatjuk, hiszen a hercegné tavaly még oly zsúfolt, az interneten is megtalálható határidőnaplója üres, sőt épp egy héttel korábban írt levelet az ír gárdának, amelynek ő a tiszteletbeli parancsnoka, és kért tőlük elnézést, amiért nem tud részt venni a király tiszteletére adott légi parádén. Ő királyi fensége aztán egy friss képpel és pár személyes mondattal üzent egy nappal a rendezvény előtt. „Jól haladok, de mint mindenki, aki kemoterápián megy keresztül, tudja, vannak jó és rossz napok. Utóbbin az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és kénytelen engedni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy jól érzed magad. A kezelésem még tart, és még néhány hónapig tartani fog. Azokon a napokon, amikor elég jól érzem magam, elkezdtem egy kis munkát végezni otthonról. Remélem, hogy a nyár folyamán csatlakozhatok pár nyilvános rendezvényhez, de közben tudom, hogy még nem vagyok túl a nehezén.” A hercegné a poszt végén köszönetét fejezte ki követőinek, hogy támogatják őt a harcában, és kijelentette, másnap részt vesz III. Károly születésnapi parádéján.

Hosszú idő után láthattuk először júniusban (Fotó: Getty Images)

Anyukája a támasza

Katalin az elmúlt hónapokban a Windsor melletti otthonukban, az Adelaide Cottage nevű bájos, tíz hálószobás kastélyban gyógyult. Azért itt, mert innen egy kőhajításnyira járnak iskolába a gyermekei, és mert Windsor magánterület, az őrség csak a családtagokat és a bizalmas személyzetet engedi át a sorompókon. Vilmos mellett az édesanyja volt szinte éjjel-nappal a hercegné mellett. Pedig Carole-­ra máshol is szükség lett volna, hiszen fiának októberben született meg az első gyermeke. De James Middleton és Pippa­ is megértette, sőt támogatta anyjuk döntését, hogy most elsősorban Katalin mellett a helye. Úgy hírlik, ők is gyakran megfordultak itt, hogy játszanak György herceggel és testvéreivel, no meg hogy jobb kedvre derítsék nővérüket. És hogy segítsenek Vilmos hercegnek is, akinek számos hivatalos feladatát is el kellett látnia.

Ebben a tíz hálószobás otthonban gyógyul a hercegné (Fotó: Profimedia)

A bizalom köre

De létezik egy „láthatatlan” csapat is… Őket egyszerűen csak Kate Team-nek nevezik, és szinte csak nőkből áll. A legfontosabb közülük Antonella­ Fresolone, aki egy személyben házvezetőnő és szakácsnő. Ő a néhai királynő három házvezetőjének egyike volt, maga Erzsébet ajánlotta a hercegnének, amikor Vilmossal egybekeltek. Most az ő feladata betartani a Katalin étkezésére vonatkozó orvosi utasításokat is. A másik fontos asszony Maria­ Teresa Turrion Borrallo. A legjobb dadaképzőben végzett spanyol nő 2014 óta a három gyerek nevelőnője. Csak elképzelni lehet, mennyit segíthetett a családnak… Tanult a kicsikkel, elterelte a figyelmüket, és ami a legfontosabb, bátorította őket. Katalin hivatalos ügyeit ugyan magántitkára, Tom White őrnagy szervezi, de a magánéleti teendőit Natasha Archer fogja össze. Ő a legfőbb bizalmasa, barátnője – a személyi asszisztense 2007 óta. Bevásárol, ő veszi meg a hétköznapi dolgokat, de Natasha intéz a levelezéstől a magánprogramokig mindent a hercegné körül. Vele volt, amikor a gyerekeit világra hozta, minden útjára elkíséri, és akkor is látták bemenni hozzá a kórházba, amikor januárban megoperálták. Ők hárman alkotják azt a legbelsőbb bizalmi kört, akik a háttérben diszkréten átsegítik Katalint és családját ezen a nehéz időszakon.

Család, vigyázz!

A gyerekek gondtalansága volt talán a legbiztosabb jele annak, hogy a hercegné jól van, ők pedig hozták a szokásos menetrendet… György mint trónörökös illedelmesen viselkedett, öccse, Lajos azonban vicces grimaszaival vitte el a show-t, Sarolta pedig, mint egy főtörzsőrmester, rendet tartott. Amikor például elkezdték a nemzeti himnuszt, Lajos pedig csípőre tett kézzel kezdett el énekelni, a kis hercegnő azonnal rászólt: álljon vigyázzba.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!