Külföldi sztár

Claudia Schiffer lánya nagyon bevállalós: „Clementine bátrabb, mint én voltam”

Fia után a nagyobbik lánya is felnőtt, és elindult a maga útján, ő pedig ámulattal nézi, milyen magabiztos.

Claudia Schiffernek három gyereke született filmrendező-producer férjétől, Matthew­ Vaughntól. Fiuk, Caspar már 21 éves, Clementine pedig elmúlt 19, és ma már csak a legkisebb, a 14 éves Cosima lakik együtt a szüleivel Angliában. A középső csemete igazán szemrevaló ifjú hölggyé cseperedett, ha nem is olyan ritka szépség, mint az édesanyja. Ugyanakkor a jelek szerint sokkal magabiztosabb, mint a világhírű mama valaha volt! Clementine – akit a szülei gyerekkorában a testvéreivel együtt mindvégig óvtak a reflektorfénytől – nemcsak kirepült az angliai vidéki, suffolki szülői házból, de földrészt is váltott, ma New Yorkban tanul egy művészeti akadémián.

Szívesen megmutatja magát

Nyilvános Instagram-oldalán pedig azt is megmutatja, hogy egyáltalán nem szégyenlős: mélyen dekoltált, szűk ruhában pózolt a kamerának. „Venus pudica-póz” – írta incselkedve a fotóhoz, egyben képzőművészeti tudását is megcsillantva, hiszen a magyarul szemérmes Vénuszt jelentő kifejezés a klasszikus festmények gyakran hasonló pózban ábrázolt, alulöltözött nőalakjaira utal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clementine Vaughn (@clementinevaughn) által megosztott bejegyzés

A művészet izgatja

Claudia sokszor beszélt arról, hogy ő maga extrém módon gátlásos és félénk volt fiatal korában. Feltűnő szépsége ellenére gyűlölt a középpontban lenni, és a fotózásokon csak úgy volt képes az elvárt szexi démont hozni, hogy valaki másnak képzelte magát. „Minden egyes bemutató előtt úgy kellett rábeszélnem magam, hogy kimenjek a kifutóra, mert szanaszét voltak az idegeim – mesélte. Clementine a jelek szerint ezt a félénkséget nem örökölte tőle, bár a német exmodell úgy látja, a most felnövő generáció eleve magabiztosabb, és jobban tudja, hogy mit akar. Az ő lánya például – sok más sztárcsemetével és főleg a híres manökenek gyerekeivel ellentétben – nem a modellkarriert célozta meg. Őt a művészet érdekli, rajzol, fest, kollázsokat készít, fotóművészettel foglalkozik. – Otthon mindig azt mondtuk, festőecsettel a kezében jött világra. Nagyon tehetséges” – állítja a minden bizonnyal elfogult anyuka, de Clementine majd bizonyít, ha valóban a képzőművészeti pályára született.

Máig a világ egyik legszebb nőjeként tartják számon az egykori szupermodellt, aki a nyáron lesz 54 éves (Fotó: Getty Images)

Csak modell ne!

„Közelről láttam a szüleimnél, hogy milyen valaki a sikerei csúcsán van, de most arra vagyok kíváncsi, hogy milyen út vezet odáig” – mondta önérzetesen az ifjú hölgy a Vogue­ magazinnak, ugyanis februárban egy cikkben bemutatták a híres szupermodell lányát. Ebben azt is elárulta, hogy szereti „megdézsmálni” édesanyja gardróbját, és szívesen visel a gyűjteményéből pár retró ruhadarabot. Ugyanakkor – mik vannak! – az öltözködésben nem ő a példaképe, hanem Carolyn Bessette-Kennedy,­ a 90-es évek stílusikonja, aki férjével, az ifjabb John F. Kennedy­vel 1999-ben tragikus halált halt egy repülőbalesetben. A német modell amúgy nagyon megkönnyebbült, hogy a lánya nem akar a nyomdokaiba lépni. „Mindig is azt mondtam a gyerekeimnek, hogy bármit akarnak majd kezdeni az életükkel, én mindenben támogatni fogom őket mindaddig, amíg megdolgoznak az álmaikért, és a legjobbat hozzák ki magukból. De a modellszakmával kapcsolatban kettős érzéseim vannak: ugyan tudnék nekik segíteni elindulni ezen a pályán, de mivel én vagyok az anyjuk, mindenki ezerszer kritikusabban állna hozzájuk” – mondta korábban.

Jóképű srác a fia

Caspart sem lehetett látni jó ideje, de Claudia nemrég az elsőszülöttjéről is mutatott friss fotót. A 21 éves, elegáns fiatalemberré cseperedett fiú szintén a mama szeme fénye, nem is talált elég pozitív jelzőt, hogy leírja, mi mindenben tehetséges. „Minden megvan benne, igazi angol gentleman. Annyira büszkék vagyunk rá” – fogalmazott.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!