Hazai sztár

Császár Előd és Hoffer Dani: „Egy közös, gyerekkori álmunk válik valóra”

Huszonhét év kihagyás után újra egy színpadon áll majd a két énekes, akik miután a kilencvenes évek végén feloszlott a duójuk, sokáig nagyon nem szívelték egymást.

Se Császár Előd, se Hoffer Dani nem gondolta volna, hogy az 1997-es hangos szétválásuk után még egyszer valaha útnak indítják az FLM-et. Pedig már csak pár hét, és majd’ három évtizedet ugranak vissza az időben a Budapest Parkban, ahol olyan régi, nagy slágereik fognak felcsendülni, mint a Rólad álmodom, a Nem kell másik vagy a Megtalállak még.

Nem mindennapi lehetőség

Na de ennyi kihagyás után mégis honnan jött az ötlet, hogy újra összeálljanak? „Hirtelen jött a lehetőség, hogy felléphetek a Take That előtt, és rögtön arra gondoltam, hogy ez Dani­val együtt lenne az igazi – kezd bele a mesélésbe Császár Előd, aki azonnal tárcsázta is egykori barátját. – Ez nem egy mindennapi dolog, nem beszélve arról, hogy egy közös, gyerekkori álmunk válik valóra. Úgyhogy Dani is egyből benne volt.” A fiúk, akik hetek óta gőzerővel készülnek a július 3-ai koncertre, lényegében ott folytatják, ahol egykor – még a szétválásuk előtt – abbahagyták. Visszagondolva, a „szakításuk” ugyanis nem volt épp a legbékésebb. Előd soha nem is tagadta, hogy volt idő, amikor kígyót-békát kiabáltak egymásra. „Nagyon nagy butaság húsz-harminc évig rosszban lenni valakivel. Mi ezt a kilencvenes évek végén lerendeztük, s noha nem maradtunk közeli barátok, szent volt a béke köztünk.”

Nem csak kollégák, jó barátok is voltak egy idóben (Fotó: Archív)

„Együtt nőttünk fel”

De hogy a zenei együttműködés újraépíti-e a barátságukat, az még a jövő titka. „Danival körülbelül 45 éve ismerjük egymást. Általános iskolai osztálytársak voltunk és szomszédok is, úgyhogy lényegében együtt nőttünk fel. Ennyi idő nem múlik el csak úgy nálunk sem. Mindenki ment a maga útján, volt, hogy egy évtizedig sem találkoztunk, de azért nagyjából tudtuk, mit csinál a másik, és már a világon semmi gondunk nem volt egymással – magyarázza Előd. A közös projekt kapcsán most újra napi kapcsolatban vannak, és mindketten úgy vannak vele: majd meglátják, hogyan sül el a közös munka. – Most ott tartunk, hogy megcsináljuk ezt a koncertet, és kiderül, hogyan érezzük magunkat együtt a színpadon. Fontos az is, hogyan reagál majd a közönség. Szóval ezektől függően alakul majd az FLM jövője is, ha beszélhetünk ilyesmiről.”

Az utóbbi időben Császár Előd macskás képei vel ér el sikereket (Fotó: Archív)

A lánya is ott lesz

Az énekes-DJ azt is elárulta lapunknak, hogy sok régi zenekarral ellentétben ők nem hangszerelik és gondolják újra a szerzeményeiket. „Magamból kiindulva, a kedvenc számaimat én úgy szeretem hallani, ahogy azokat egykor megszerettem. Úgyhogy minden slágerünk pont úgy szólal majd meg, ahogy régen.” Mostanában annak kapcsán hallhattunk sokat Elődről, hogy macskás képeket fest, és ezek a cicák szinte teljesen megváltoztatták az életét. Elárulta, a cicák, is „ott lesznek vele” a Budapest Parkban. „A fellépésünk vizuálját én csináltam, úgyhogy ott sem lesz hiány belőlük, ígérem” – mondja. Azt is megtudtuk, hogy a nagy bulin az énekes családja – a párja, a 15 éves lánya és az anyukája – is jelen lesz.

Kiemelt képek: Ritter Doron

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!