Hazai sztár

Pesák Ádám: „Amikor holtidőszak jön, a mai napig dolgozom egy kis kávézóban”

Egymást érik a változások a népszerű színész életében.

Az utóbbi évek nem voltak könnyűek a 28 éves színész számára. Hiszen éppen akkor jött a járvány és a gazdasági válság, amikor a legnagyobb erőkkel akarta építeni a karrierjét. „Már lerendeztem magamban ezt az időszakot, de nem volt könnyű. Úgy éreztem magam, mint egy versenyló, akit bezártak az istállóba, ott toporzékol, és rúgja a karám falát – magyarázza Ádám. – Éppen a lezárások előtt kaptam meg életem első címszerepét a Tesla musicalben, összesen két előadást játszottam belőle, és aztán minden bezárt. Ez igazán tarkón vágott. Borzalmas érzés volt, hogy nem játszhatok, nem élhetek a hivatásomnak. Persze egy művész életében egyébként is vannak holt időszakok, amikor kevesebb dolga van, de ezt nagyon nehezen éltem meg, hiszen esélyem sem volt színpadra állni. Életemnek ebben a szakaszában egyáltalán nem vágytam arra, hogy takarékra tegyem magam. Harapni akartam a feladatokat, előre menni, fejlődni. Elképesztő csalódottságot éreztem, azt, hogy semminek nincs tétje, órákig csak bambultam magam elé. Aztán valahogy próbáltam a fejemben átkattintani mindent, és a lehetőségekhez képest fejleszteni magam. Későn érő típus vagyok, úgyhogy bepótoltam néhány régi kötelező olvasmányt. Aztán az angol nyelvtudásomat is fejlesztettem. Arra gondoltam, hátha külföldi lehetőségek is jönnek majd az életembe. Nagyban a szerencsén múlik, hogy valaki Magyarországról tud-e külföldi karriert építeni, de én azt mondtam magamban: felkészülök a szerencsémre. A musicalfeladatok mellett szeretnék nyitni a filmezés felé. Ami tőlem telik, azt meg fogom tenni, hogy ebben a világban is szép sikereket könyvelhessek majd el.”

A Tesla című musicalben (Fotó: Archív)

Nehéz helyzetek

Ádám próbált felülkerekedni a problémákon, és attól sem riadt vissza, hogy civil munkát vállaljon. „Az Operettszínház sokat segített, a lezárások alatt is kaptunk bért, de aztán a pandémia után is jöttek még nehéz helyzetek. Az áremelkedések miatt is sok színház, játszóhely zárva tart, mert nem tudják kifizetni a gázszámlát. Ezért aztán elkezdtem civil foglalkozásokat is űzni, az egyik nagy ételszállítónak futárkodtam egy ideig, és olykor pultosként vállaltam munkát egy kis kávézóban. Nem panaszkodom, mert jött az életembe a sorozat, és sok színházi feladatom is van, ez elég lenne arra, hogy megéljek, de szeretnék félretenni is. Ezért amikor színházi szempontból egy holtidőszak jön, olyankor a mai napig dolgozom a kávézóban” – mondja Ádám.

A Gólkirályság című sorozatban is játszik (A fotón jobb szélen: Archív)

Testhezálló szerepek

A Barátok közt után most újabb sorozatszerepben láthatjuk a színészt, aki ezúttal a Gólkirályságban kapott szerepet. „Négykörös válogatás után kaptam meg Gyimesi Ádám szerepét. Egyébként nekem is van közöm a focihoz, 8 évig fociztam a Bozsik-program keretében. De aztán a futballedzést és a színjátszót egy időpontra tették, és nekem választanom kellett, és a színjátszót választottam. Pedig a meccseken szívesen rúgtam volna a bőrt, de mivel a tréningeken nem tudtam részt venni, így végül ez maradt ki az életemből. De milyen érdekes a sors, hogy most a Puskás-musicalben és a Gólkirályság sorozatban is szerepelek. Szóval végül valahogy mégis visszakerült az életembe a futball.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!