Sztáréletmód

Csepregi Éva: „A Neoton-dalok köteleznek”

Amerikáig kellett utaznia ahhoz, hogy rájöjjön, egy nőnek negyven felett nem kell még feketében járnia.

Egy bizonyos kor után sokan megengedőbbek magukkal szemben, könnyebben elcsábulnak a finom falatok láttán, és a futócipő helyett inkább a távirányító után nyúlnak. Pedig egészségesen élni nem azért kell, hogy csinosabbak legyünk, a kondíciónk hosszú távon az életminőségünkre is kihat. Jól tudja ezt Csepregi Éva is, aki 60 felett is igazán energikus, arról nem is beszélve, hogy alkata is fiatalos maradt. „Az ember szívesen veszi a bókokat, de látom, hogy múlik az idő, és tisztában vagyok ennek a hátrányával – mondja az énekesnő. – Ugyanakkor engem a Neoton-dalok köteleznek, nekem egy életérzést kell közvetítenem a színpadon, amihez kell a kondíció. A munkám önfegyelemre tanít. Emlékszem, amikor 40 elmúltam, arra gondoltam: na, most már indulok az időskor felé, ezért elkezdtem fekete ruhákat hordani, és takargattam magam. Aztán egy amerikai utazás során láttam, hogyan öltöznek arrafelé az idősebb hölgyek. Rájöttem, hogy ez már egy másik világ, nyugodtan hordhatok színeket. Visszatértem a feltűnőbb ruhadarabokhoz, és már nem akartam elbújni.”

Egy koncert mínusz 2 kiló

A diétának természetesen minden korban két pillére van: az étkezés és a mozgás. Mindkét dologra hangsúlyt kell fektetni, ha eredményt szeretnénk elérni. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy az ember tisztában legyen a saját korlátaival, és ehhez képest válasszon fogyókúrás módszert és edzéseket. „Szerencsés korban élünk, mert ma már rengeteg dolog a segítségünkre lehet abban, hogy jó formában maradjunk. Én imádok enni, ugyanakkor próbálok nem elhízni – mondja Éva. – Számomra a legveszélyesebb időszak az október végi születésnapomtól a karácsonyi ünnepkörig tart. Olyankor nagyon nehezen állom meg, hogy ne kóstoljak meg minden finomságot, és olyankor szoktak feljönni a kilók. Mindig ingadozik a súlyom 4-5 kilót, amit a turnészezonig le kell adnom. Nekem étkezésben az a módszer vált be, hogy mindent megeszem, de ha diétázom, akkor lefelezem az adagokat. Reggelire ilyenkor zabkását fogyasztok, ebédre eszem valami kiadósabbat, de ahogy mondtam, itt is csak az egyébként szokásos mennyiség felét, este hat után pedig már nem eszem. Koncertek előtt és után nem igazán van étvágyam, és egy előadás is mínusz két kilót jelent, így aztán a turnészezon elején könnyen formába lendülök. Persze mindig azt érzem, hogy még vékonyabb szeretnék lenni.”

Nem tagadja, van, amikor felszalad rá pár pluszkiló (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Charlie az edző

Csepregi Éva a mozgásban is a saját magának legmegfelelőbb formákat választotta: tornázik, szobabiciklizik, és nagy sétákat tesz. Vigyáznia kell az ízületeivel, így minden edzést ehhez igazít. „Van egy gyógytornász, aki heti kétszer fél órára eljön hozzám, és vele kifejezetten rám szabott feladatokat végzünk. A nappalimban van egy szobabickli, azon szoktam tekerni. Vigyáznom kell az ízületeimre, ezért csak olyan mozgást végezhetek, ami nem terhelő. Emellett van egy nagyon cuki ’személyi edzőm’, a kiskutyám, ­Charlie – nevet Éva. – Amikor eldöntöttem, hogy újra lesz kutyusom, abban az is szerepet játszott, hogy tudtam, ő majd állandó mozgásra sarkall. Akkor már három éve laktam az új otthonomban, de még nem fedeztem fel a meseszép környéket, a közeli pataknál sem jártam. Charlie-val azonban mindennap sétálunk másfél órát. Ezt ő is imádja, és én is, így pedig minden egyes napra biztosítva van a testmozgás.”

Kiskutyájával a rendszeres sport is megérkezett az életébe (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!