Sztáréletmód

Weisz Fanni: „Szerettem volna láthatatlan maradni”

Számtalan versenyen megmutatta már a szépségét, az önelfogadáshoz azonban hosszú és rögös út vezetett.

Az elmúlt években szinte az egész ruhatárát lecserélte, és a sokat takaró darabok helyett bátran visel különleges, feltűnő fazonokat. „A munkáim során és a színpadon ugyan gyakran viseltem nőies darabokat, a hétköznapokban azonban jobban szerettem visszafogottan, kényelmesen, kicsit fiúsan öltözködni. Egyszerű pólót, farmert hordtam, egyáltalán nem foglalkoztam azzal, hogy miképp lehetne feldobni az öltözetemet, sőt! Sokáig nagyon zárkózott voltam, önbizalomhiánnyal küzdöttem, elégedetlen voltam magammal. Nem akartam, hogy megnézzenek, észrevegyenek, jobb szerettem láthatatlan maradni” – vallja be Fanni.

Három éve visel nőies fazonokat

Szerinte a stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező között: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk. „Tíz évvel ezelőtt még csak kerestem önmagamat, a stílusomat, de ahogy idősödtem, elkezdtem csinosabban, nőiesebben öltözködni. Huszonhat évesen éreztem először, hogy igazán nő vagyok, addigra már mertem csajosan öltözködni, és olyan darabokat viselni, amiket korábban nem mertem volna felvenni. Mondhatni, ahogyan az életem változott, úgy alakult, formálódott az ízlésem is. Egyre magabiztosabb, önkifejezőbb, önazonosabb lettem. Most sem vagyok száz százalékig elégedett, inkább csak bátrabb és tudatosabb, ami a ruhatáramon is meglátszik. Nem véletlenül mondják: ’Először ismerd meg önmagad, aztán ennek megfelelően öltözz fel.’ Én is igyekszem így tenni.”

Fotó: Birton Szabolcs

Imádja a különleges lábbeliket

Gardróbjában mindenféle fazonú, stílusú cipő megtalálható, legyen az bohókás, letisztult, sportos, sikkes, elegáns – fő, hogy egyedi és különleges legyen. „Körülbelül ötven pár cipőm van. Imádom a limitált, minőségi darabokat. Fontos, hogy a cipőm színe harmonizáljon a ruhámmal, nagy hangsúlyt fektetek a részletekre, úgyhogy vadászok az extravagáns darabokra. Ha beleszeretek, nincs mese, megveszem, igaz, van olyan darabom, ami szerintem annyira ódivatú és ciki, hogy ma már biztosan nem hordanám. Ilyen a vádliig érő csizma, ami sem nem hosszú, se nem rövid. Nem is értem, hogy tudtam ilyet viselni. Ebből is látszik, hogy néhány év alatt mennyit változik az ember stílusa és persze a viselője.”

Mára sokkal felszabadultabb lett (Fotó: Archív)

Dizájnból is jeles

Tíz évvel ezelőtt dolgozott együtt először a Sugarbird ruhamárkával, amelynek már egy egyedi kollekciót is tervezett. Ruháin a jelnyelv kézjelei is megjelentek, hisz a modell szívügye: a fogyatékkal élő emberek is hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Most a márka legújabb dobásában, a #realbird kampányban is szerepet vállalt.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!