Napi friss

Lajtai Kati: Észtországig megy egy jó reggeliért

Lajtai Katinak nem kell megvonnia magától a finom falatokat, ám arra azért így is odafigyel, hogy minél kevesebb édesség és minél több zöld kerüljön a tányérjára.

Reggelim: „Amióta kisiskolás gyermekem van, odafigyelek arra, erős szokásokat alakítsak ki, amelyek idővel hagyománnyá válnak. Az egyik, hogy nem csak vacsoránál, hanem már a reggelinél is együtt ülünk le az asztalhoz, amikor csak tudunk. Szerencsére nem csak én, a kisfiam is korán kelő típus.

Mivel semmiben, így az étkezésemben sem szeretem az egyhangúságot, mindennap változtatom, váltogatom az étkeket.

Az egyik kedvencem a növényi tejben készült, gyümölcsöt és magokat is tartalmazó zabkása, amibe a mandulán vagy a mogyorón kívül szeretek chia- vagy lenmagot is tenni, ha eszembe jut előző este beáztatni. Ha viszont sósra vágyom, akkor kenyeret pirítok, és egy avokádót szeletelek fel hozzá, amit egy kis citromos borssal fűszerezek. Ez tipikusan egy észak-európai fűszer, amiből minden nyáron, amikor Észtországban a rokonaimat látogatom meg, beszerzek pár csomaggal. Sajnos a fiam ezeket az ételeket nem szereti, így neki virslit vagy tojást, kis szendvicseket készítek.”

Tízóraim: „Csak egy kávé vagy tea, mindkettőbe nagyon szeretek egy kis rizs- vagy mandulatejet önteni.”

Ebédem: „Megéhezem négyóránként, ezért sokszor még a delet sem várom ki az ebéddel. Ha épp Sztárban Sztár-próbán vagyok, van, hogy megelégszem egy otthonról hozott szendviccsel, de ha tehetem, akkor meleget eszem. Ez van, hogy az előző esti vacsora maradéka: általában valami zöldség és egy szelet hal vagy hús.

A leves, főétel és desszert hármasa nekem hétvégi lakoma, de egy ideje azt vettem észre, hogy minden étkezés után szükségem van egy falat édes ízre.

Ezért mindig van nálam fekete csoki, de ami még izgalmasabb, ha van benne egy kis ropogós sós karamella vagy szárított gyümölcs.”

Uzsonnám: „Csak akkor uzsonnázom, ha tudom, elcsúszik a vacsi. Erre az esetre mindig tartok otthon és a táskámban is egy csokiba mártott puffasztottrizs-szeletet vagy zabkekszet, illetve almát.”

Vacsorám: „Ilyenkor már hármasban vagyunk otthon, és bár én nem ragaszkodnék feltétlen a meleg ételhez, a kisfiam kedvéért este mindig főzünk valami finomat. Tegnap épp sütőzacskóba dobtam néhány csirkecombot, ami mellé rizst és céklával, répával és lila hagymával dúsított zöldsalátát ettünk, amibe egy kis tök-, szezámmagot, olívaolajat és dresszinget kevertem.”

A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A Story legfrissebb számát keresse az újságárusoknál!

Megjelent a Story Sztárotthon különszám!

A Story őszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!