Kajdi Csaba korábban még egy virslit sem tudott megfőzni anélkül, hogy az szét ne essen, ma már a bonyolult receptek sem fognak ki rajta. A népszerű influenszerből Mautner Zsófi faragott profi hobbiszakácsot.
Hazánk legnagyobb modellügynökségének alapítója a kedvenc hentesének köszönheti új barátját, akivel azóta egy közös főzőműsort is megálmodtak.
Ma már élvezi
De hogyan kezdődött Kajdi Csaba – vagy ahogyan sokan ismerik, Cyla – és Mautner Zsófi barátsága? „Két évvel ezelőtt berohantam egy henteshez, aki azt mondta: ’Gyönyörű a kacsazúzám, nem akar venni belőle?’ Mire felvásároltam három kilót, és álltam otthon tanácstalanul, hogy mit kezdjek vele. Fogalmam sem volt, hogyan kell elkészíteni – emlékszik vissza nevetve Kajdi Csaba, aki azután Mautner Zsófitól kért segítséget. – Innen datálódott a barátságunk.
Korábban is ismertük egymást, de a zúzának köszönhetően mélyült el a kapcsolatunk. Zsófi természetesen egyből a segítségemre sietett, ráadásul nemcsak a kacsa feldolgozását tanította meg, hanem az alapokat is, korábban ugyanis egy virslit sem tudtam megfőzni.
Rettentő unalmasnak tartottam a főzést, nem bírtam a pepecselést, az előkészületeket, de most, hogy legalább már az alapokat elsajátítottam, sokkal jobban élvezem.”
Most pedig az eredeti erdélyi padlizsánkrém receptjét is elárulták, íme!
A délelőttöket irigyli tőle
Mautner Zsófi nem tagadja, a Kajdi Csabával közös barátságuk két legfontosabb sarokpontja a humor és a főzés. Mindemellett az ország Cylájának van még néhány olyan jellemvonása, amit a népszerű főzőnő, ahogy magát nevezi, is szívesen átvenne tőle.
„Remekül meg tudja húzni a határait, ez sajnos nekem nem megy ennyire jól. Neki többnyire délben kezdődik a munkanap. A délelőttjei gyakran az énidőről szólnak, edzeni megy, sorozatot néz, vagy éppen az ügyeit intézi. És utána teljes erőbedobással veti bele magát a munkába.”
Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu




