A kilencvenes években óriási sikerrel futott Kepes András beszélgetős műsora, a Desszert. A rádiósból lett tévés nagy gondot fordított rá, hogy mire elkezdenek forogni a kamerák, addigra vendégei megismerjék egymást, és ellazuljanak. Ezért a desszert elfogyasztása előtt megettek közösen egy levest, aztán egy főételt. Majd az utolsó, a harmadik fogáskor vette kezdetét a valódi műsor.
Kepes András szerint ugyanennyire fontos volt, hogy a forgatáson résztvevő nézők is egyenek. Ehhez ő maga ragaszkodott. „Nem akartam, hogy úgy tűnjön, hogy mi ilyen díszmajmok vagyunk. Először is beleéltem magam a helyzetükbe: elmegyek egy étterembe nézőnek, és ezek ott kajálnak, én meg ott csorgatom a nyálamat savanyú ábrázattal…” – magyarázta, és hozzátette, a svédasztalos vacsora árát belekalkulálták a költségvetésbe.
Kepes arra is nagyon büszke, hogy a műsor rajongói otthonaikban is vendégségeket kezdtek tartani. Majd a vendégsereg tagjai, ölükben egy-két édes finomsággal, közösen nézték a tévében a Desszertet. „Úgy érezték, így ők is részei a műsornak. Ennél nagyobb dicséretet az életemben nem kaptam” – avatott be még korábban a kulisszatitkokba Kepes András A Nagy Mű című podcastbén.
Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu