Serpenyőből, kanállal eszi a nagyétkű színész a híres hagymás babot, aki megzavarja, kap egy jó nagy fülest. A Különben dühbe jövünk filmek híres jeleneteiben két bunyó között Bud Spencer olyan jóízűen tudott enni, hogy a nézőnek csorgott a nyála. De végre mi is megkóstolhatjuk a nagy ember kedvencét!
A 2016-ban elhunyt világsztár fia, Giuseppe Pedersoli – Bud Spencer eredeti neve Carlo Pedersoli volt − tavaly kezdte gyártani a hagymásbab konzervet az észak-olaszországi Roveretóban. Az üzlet bejött: az olaszok imádják, annyira, hogy a cég idén már 10 millió eurós bevétellel számol írja Corriere della Sera című olasz napilap.

A siker receptjét maga Bud Spencer hagyta a családjára. „Apám szeretett főzni. A filmjeiben voltak jelenetek, amelyekben neki és Terence Hillnek serpenyőből kellett enniük babot. Előfordult, hogy egy jelenetet tíz-tizenöt alkalommal meg kellett ismételni, ezért elhatározta, hogy a babételt úgy készíti el, ahogy ő szereti. Ezzel megszületett az eredeti recept – mesélte Giuseppe Pedersoli, hozzátéve, hogy a piemonti biobabot hagymával, füstölt szalonnával és fűszerekkel, pontosan úgy készítik, ahogy édesapja ette.

A konzerveken persze ott virít Bud Spencer képmása, ami állítólag hamarosan Ausztriában, Németországban és Svájcban is megjelenik az üzletek polcain. A 400 grammos konzerv ára úgy 1400 forint. De nem ragadnak le a hagymás babnál, hamarosan sört is piacra dobnak.
Kiemelt kép és fotók: Profimedia