Napi friss

Wossala Rozina: „Hat-hét éve nem eszem sertést, egy jó kolbász azért néha hiányzik”

Sokan tisztátalan állatnak tartják a disznót, a gasztronómus is.

Nem véletlenül lett a zsidóság egyik legnépszerűbb étele a sólet, amit még az ünnep, a sábesz beállta előtt betesznek a sütőbe, és 24 órán át sütik. Az ismert szakács, A Konyhafőnök egyik egykori zsűritagja, gasztronómus, étteremtulajdonos, Wossala Rozina maga is szívesen készíti ezt az ételt. A sólet nem recept, hanem egy több ezer éves ételkészítési technológia, ami a zsidóság kötelező hétvégi pihenését biztosítja. „Az én sóletemben két fontos alapanyag van, az egyik a marhapofa, a másik a füstölt marhanyelv. Hat-hét éve nem eszem sertést, amit néha sajnálok, mert egy jó hurka vagy egy jó kolbász azért néha hiányzik, de megértem azokat, akik tisztátalan állatnak tartják a sertést. Azért nem eszem én sem, mert valóban az is. Nem vallási okokból nem eszem, de a sóletbe nem is való a disznó” – magyarázza Wossala Rozina a Storynak.

További részletek a Story Receptek és rejtvény különszámában!

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story receptek és rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!