Napi friss

Ezzel a fogással várjuk ma este a sztárokat: mutatjuk a receptet

A hazai csillagokat a Story Csillagok Díjátadó Gála után pazar vacsorán látjuk vendégül.

A story.hu-n  és a 24.hu-n élőben követheti, hogy VIP eseményünkön, a Madame Tussauds Budapestben kik emelhetik magasba a Story Csillag-díjakat. Az Artgastronomy kreatív séfje az est menüjének egyik titkos receptjét is elárulta!

Lazacpisztráng pástétom, Pernod-ban marinált édesköménnyel

Hozzávalók a pástétomhoz

  • • 0,7 kg füstölt lazac
  • • 3 dl habtejszín
  • • citrom ízlés szerint
  • • bors ízlés szerint
  • • 30 g zselatin
  • • 120 ml hideg víz

Édesköményes szószhoz

  • • 1 db édeskömény
  • • fél narancs
  • • 1 db csillagánizs
  • • 1 mokkáskanál Pernod likőr

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított lazacot a vízzel, illetve megtisztított citrommal és a borssal összekutteroljuk, vagyis aprítógéppel előkészítjük.
  2. A zselatint a hideg vízzel kikeverve forradáspontig felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kész masszához, amit aztán tetszés szerinti formába préselünk, majd kihűtünk.
  3. Az édes köményt apróra vágjuk, majd a megtisztított naranccsal, a csillagánizzsal és a Pernod likőrrel együtt lekvár sűrűségűre főzzük.
Kovács Péter kreatív séf

Kulináris utazáson ArtGastronomy-val

Az Artgastronomy számára a vendéglátás több, mint ételkészítés és tálalás: egy gondosan megtervezett, multiszenzorális élmény, amely minden részletében a legmagasabb minőséget képviseli. Kulináris utazás egy világba, ahol a kifinomultság és az otthonosság, illetve az elegancia és a bensőségesség kéz a kézben járnak egymással, és ahol a természet ritmusát tiszteletben tartó, hazai alapanyagokból készülő, szezonális fogásoké a főszerep.

Kiemelt kép és fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story téli különszáma!

A Story Horoszkóp különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!