A story.hu-n és a 24.hu-n élőben követheti, hogy VIP eseményünkön, a Madame Tussauds Budapestben kik emelhetik magasba a Story Csillag-díjakat. Az Artgastronomy kreatív séfje az est menüjének egyik titkos receptjét is elárulta!
Lazacpisztráng pástétom, Pernod-ban marinált édesköménnyel
Hozzávalók a pástétomhoz
- • 0,7 kg füstölt lazac
- • 3 dl habtejszín
- • citrom ízlés szerint
- • bors ízlés szerint
- • 30 g zselatin
- • 120 ml hideg víz
Édesköményes szószhoz
- • 1 db édeskömény
- • fél narancs
- • 1 db csillagánizs
- • 1 mokkáskanál Pernod likőr
Elkészítés
- A megmosott, megtisztított lazacot a vízzel, illetve megtisztított citrommal és a borssal összekutteroljuk, vagyis aprítógéppel előkészítjük.
- A zselatint a hideg vízzel kikeverve forradáspontig felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kész masszához, amit aztán tetszés szerinti formába préselünk, majd kihűtünk.
- Az édes köményt apróra vágjuk, majd a megtisztított naranccsal, a csillagánizzsal és a Pernod likőrrel együtt lekvár sűrűségűre főzzük.
Kulináris utazáson ArtGastronomy-val
Az Artgastronomy számára a vendéglátás több, mint ételkészítés és tálalás: egy gondosan megtervezett, multiszenzorális élmény, amely minden részletében a legmagasabb minőséget képviseli. Kulináris utazás egy világba, ahol a kifinomultság és az otthonosság, illetve az elegancia és a bensőségesség kéz a kézben járnak egymással, és ahol a természet ritmusát tiszteletben tartó, hazai alapanyagokból készülő, szezonális fogásoké a főszerep.
Kiemelt kép és fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu