Napi friss

Földes Eszter vér szerinti apjáról vallott: „Ő ért meg a leginkább”

Földes Tamás színész nevelte fel, vér szerinti édesapja sokáig egyáltalán nem volt az élete része.

Bár Landkammer Eszter néven született, életét 9 éves kora óta Földes Eszterként éli, és sokáig nem is foglalkoztatta különösebben, hogy nevelőapja, Földes Tamás nem a vér szerinti édesapja. Ám Eszter azt mondja, amióta Lovasi Andrással közös fiuk megszületett, egyre fontosabb lett számára, hogy kihez köti a vérrokonság, akkor is, ha az ő nevelésében nem vett részt vér szerinti édesapja, Landkammer Dániel. A színésznő bevallotta, hogy különösen a válása óta munkál benne a származása, a születésének körülményei. „A válás visszagyűrűzik a gyerekkoromba. (…) Az apakép valamennyire sérült vagy labilis az esetemben” – mondta el a Palikék Világa by Manna vendégeként Földes Eszter.

Döntsd el Te, hogy ki legyen az év csillaga! Szavazz és nyerj! Kattints!

A színésznő 16 éves volt, amikor megismerték egymást az édesapjával, a kapcsolatuk ugyanakkor csak az elmúlt években vált szorosabbá, így sokszor már úgy gondol rá, mintha az apja lenne, még akkor is, ha az élete nagy részében nem volt vele. „Ennek ellenére azt érzem, hogy ő az az ember, aki a leginkább ért engem, és tudja, hogy ki vagyok.”

Bár az évek során csak viccesen „a gyártómként” hivatkozott rá, mostanra ez a kapcsolat gyökeresen megváltozott. „Csodálatos ember, az egyik legegészségesebb, aki a környezetemben van, pedig elképesztő életutat járt végig. Táncosként kezdte a pályafutását, nagyon ritka tehetségnek számított. Ladányi Dani művésznéven volt gyerekszínész. Egy igazi művészcsaládból származik, olyanok fordultak meg náluk, mint Máté Péter, Pilinszky, Latinovits. Latabár Kálmán mellett táncolt 5-6 évesen” – mesélte büszkén a színésznő.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!