Napi friss

Gyászol Gryllus Dorka: meghalt a 100 éves nagymamája

A színésznő nemrég a Best Podcastban mesélt róla, hogy köszöntötték tudós nagymamáját a kerek évfordulón.

Gryllus Dorka a Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú hírt, hogy nagymamája – aki augusztus végén ünnepelte a 100. születésnapját – elhunyt. A színésznő és édesapja, Gryllus Dániel nemrég a Best Podcast vendégei voltak, ahol többek között Dorka nagymamájáról, Dániel édesanyjáról is meséltek. „Anyukám egy ideje a múltban él, nem sokat tud a mostani világról, sokszor már engem, a fiát sem ismeri meg – mondta Gryllus Dániel. – Szerencsére nincsenek fájdalmai, szemmel láthatóan jól érzi magát, de szellemileg bezárult a kapu a külvilág és a belső világa között. Talán a Jóisten nem akarta hirtelen elvenni tőlünk, inkább egy ilyen lassúbb elmenetel lesz belőle – mondta akkor.

Gryllus Dorka a podcastban elárulta, hogy ünnepelték nagymamája kerek születésnapját. „Ucika születésnapján elénekeltük a Boldog születésnapot!, örült neki, azt mondta, ezt ismeri és nagyon szereti. Az én nagymamám nagyon okos nő volt, világhírű, Eötvös-díjas feltaláló, a találmányaival bejárta az egész világot, mindenütt nagy elismeréssel fogadták. Ez a múlt, a jelen már sajnos más. De legalább megérte a 100. évét, és legalább köztünk van.”

A színésznő édesapja arról is mesélt, hogy tudós édesanyja mit szólt, hogy fia és unokája zenész, színész lett. „Őt idézem: ‘Hogy lettetek ti egy ilyen rendes polgári családból egy ilyen bohém bagázs?’ Amikor megnyílt a Kaláka zeneboltom, akkor azt mondta: ‘Azt hittem, lesz egy mérnök fiam’ – mert ugye én a Műszaki Egyetemen diplomáztam –, ‘aztán zenész lett, most meg boltos.’ Nevettünk rajta. Egyébként nagy rajongónk volt, büszke volt ránk, járt a koncertjeinkre, színházba.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!