Napi friss

Győzött Varnus Xavér: milliós kárpótlást kapott a légitársaságtól

Két évig tartott a harc, végül a fogyasztóvédelem segített az orgonaművésznek.

Törölt járat, ki nem fizetett szállás, lehetetlen csatlakozás… Sokaknak ismerős a helyzet, amikor úgy érzik, nem sok esélyük van legalább a repülőjegy árát visszakapni a légitársaságtól, legtöbben ezért keresztet vetnek a pénzükre. De nem Varnus Xavér!

A pandémia utáni első nyáron, 2022-ben az orgonaművész repülőjegyet ajándékozott édesanyjának és unokaöccseinek, hogy utazzanak vele Kanadába, az út azonban egy rémálom volt. „A Lufthansa és leányvállalata, a Condor egy teljes család összes jegyéért beszedte a pénzt, majd semmit nem adtak érte. A légitársaság az indulás napján törölte a járatot, és amit egy másik napra felajánlottak helyette, már csak anyámnak és nekem lett volna megfelelő. Ám amikor anyával kimentünk a kárpótlásul kapott repülőjárathoz, kiderült, hogy annak utaslistáján sem szerepel a nevünk. A pesti repülőtéren középkori káosz volt, a repülőtéri alkalmazott végül adott nekünk két jegyet egy másik légitársaság esti, londoni gépére, majd egy négy nappal későbbi kanadai csatlakozásra, ám a londoni szállodánkat már nem voltak hajlandóak kifizetni, így végül négy nappal később jelentős többletköltséggel érkeztünk meg kanadai otthonomba” – mesélte a Blikknek, és mint kiderült, ráadásként a visszafelé tartó járatukat is törölték. Xavért annyira bőszítette mindez, hogy panaszt tett, és követelte vissza a jegyek árát, ám a két világcég nem fizetett.

Végül a művész a fogyasztóvédelemhez fordult, és jól tette: a hatóság 4800 euró (átszámítva 1,9 millió Ft) kifizetésére kötelezte a cégeket.

Kiemelt kép: RTL 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!