Napi friss

Harry herceget a királyi család fel is köszöntötte, meg nem is

A legdurvább ajándékot a Netfixtől kapta, amely felér egy pofonnal.

Szeptember 15-én lett 40 éves Harry herceg, és a story.hu is feltette a kérdést: a brit királyi család vajon felköszönti őt? A kérdés azért volt jogos, mert az utolsó alkalom, amikor Harry születésnapi jókívánságokat kapott a királyi család hivatalos közösségi oldalán, 2021-ben volt, amikor II. Erzsébet királynő még élt. Ráadásul csak a família dolgozó, aktív tagjainak jár a nyilvános köszöntés. Nos, a Windsor-ház hivatalos oldalán ennyi jelent meg: „Nagyon boldog 40. születésnapot kívánunk Sussex hercegének.” Az üzenetet Vilmos és Katalin hivatalos közösségi oldala is megosztotta, ám minden bizonnyal mindez csak a kerek évfordulónak volt köszönhető, hiszen a többi királyi főnek kijáró tiszteletadás elmaradt. Minden dolgozó királyi családtag születésnapján ugyanis állami épületeken és a közhivatalokban felhúzzák a nemzeti lobogót, és a templomokban tíz percen át szólnak értük a harangok. Ezek Harry esetében elmaradtak.

Harry herceg gyermekkora óta lovaspolózik (Fotó: Getty Images)

De nem ez volt a legkellemetlenebb születésnapi ajándék, azt Harry megkapta pár nappal korábban, mégpedig a Netflixtől. Azt tudni lehet, hogy a herceg és felesége nagyjából 100 millió dolláros szerződést kötött a streamingszolgáltatóval, ennek része egy dokumentumsorozat a lovaspólóról, amelyet Harry gyermekkora óta űz. (Meg egy másik is, amelyet Meghan Markle forgat a főzés, a kertészkedés és a barátság örömeiről.) A Polo című dokumentumsorozat beharangozója szeptember 9-én került ki a Netflix Instagram-oldalára, pár fotót is mellékeltek hozzá, és így hangzott: „A sorozat lerántja a leplet az elsősorban esztétikai és társadalmi színteréről ismert sport elméjéről és szenvedélyéről, bemutatja a játékosokat, és mindent, ami ahhoz szükséges, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek.”

A posztot pár órával azután tette ki a Netflix, hogy Katalin hercegné egy soha nem látott, intim, családi videóban bejelentette, véget ért a kemoterápiás kezelése. A két poszt időzítése minden bizonnyal véletlen, de ettől függetlenül olyan pocsékra sikeredett, és annyian kommenteltek arról, hogy Harry herceg megint a királyi családra irányuló világméretű figyelmet akarja meglovagolni e reklámmal, hogy a Netflix három óra múlva törölte a pólóról szóló írást és a képeket is, és azóta sem tette vissza. A Polo című dokumentumsorozatot a tervek szerint decemberben vetíti majd a szolgáltató.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!