Napi friss

Kétségbeejtő! Galkó Balázs elvesztette az állását

Már nem mer segítséget kérni a barátaitól az idős színész.

Újra nyilvános Facebook-posztban kér segítséget, pontosabban keres munkát Galkó Balázs. A szebb időket is megélt, öntörvényű művész évek óta anyagi gondokkal küzd, csekély nyugdíját próbálja kiegészíteni alkalmi színházi vagy egyéb munkákkal. Volt ő már hivatalsegéd és kézbesítő is, de valahogy nem sikerült tartós jövedelemforrást találnia. Kiderült, most miért kell megint új munka után néznie. „Nincs munkám, mert tönkrement a cég, ahol dolgoztam – panaszolja. − Teljesen mindegy, hogyan, de pénzt kell keresnem! Van két gyerekünk, egy 18 és egy 17 éves. Ők nagyon jól tanulnak, baromi jó fejek, ahogy az anyukájuk is, de már nem élünk együtt, amit – sajnos – én k*rtam el, a szó a legszorosabb értelmében… – idézi a 75 éves színészt a Blikk. – De a gyerekeimmel jóban vagyok, és segíteni kellene nekik, ez most a legfontosabb.”

120 ezer forintos nyugdíjából persze nem egyszerű. „Szerintem egyedül is nehéz 120 ezer forintból megélni, főleg, ha albérletben él az ember, és másnak is segít belőle. Ez a nyugdíj arra sem elég, hogy az ember meghaljon, egyszerűen lehetetlen megélni belőle – panaszolta, és elárulta, milyen munkára vágyik. – Minden sejtem és idegszálam a színpadra vágyik. Egy előadásom van a József Attila Színházban, de ennyi. Ennek persze örülök, de szeretnék még színészi feladatot.”

A bajban azért a barátaira mindig számíthatott Galkó Balázs, de már nem szeretne a terhükre lenni. „Nem tűntek el mellőlem a barátok, de nem győzi már senki a segítséget, és nem is lehet elvárni, nem is várom el, sőt! Magam akarom megoldani.”

Kiemelt kép: Vörös Szilárd/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!