Napi friss

Cserpes István: „Reméltem, hogy még közelebb kerülünk egymáshoz Laurával”

A legismertebb magyar vállalkozó és az énekesnő gond nélkül vett minden akadályt. Villáminterjú.

Most először láthatjuk önöket a lányával együtt a TV2 képernyőjén, igaz, egyikőjüktől sem idegen a szereplés. Miért vállalták el a felkérést, és milyen céllal, reményekkel vágtak neki az Ázsia Expressznek?

Cserpes István: Nem áll tőlem távol az, hogy sok ember előtt szerepeljek, bár tény, a szakmai interjúk és előadások egy teljesen más terep, mint egy kalandreality. Laurához érkezett a felkérés, ő pedig velem szeretett volna belevágni ebbe a kalandba. Eszembe se jutott, hogy nemet mondjak, kíváncsivá tett a dolog, izgatott az egész koncepció, és hogy milyen hatással lesz ránk egy ilyen kihívás. A túlsúlyom miatt tartottam a futástól, vagy hogy magas helyekre kell majd felmenni, de egész jól vesszük az akadályokat. A reménységem az volt, hogy még közelebb kerülünk egymáshoz Laurával, és megismerem olyan arcát is, amit eddig nem, hiszen évek óta nem él velünk, és rengeteg élethelyzetben nem láttam. Kíváncsi voltam, hogyan reagál a nehézségekre.

Szinte minden párosnak megvannak a maga rigolyái, félelmei, küzdelmei, Laurával viszont szó nélkül vesznek minden akadályt. Mi tartotta önökben a lelket nap mint nap? Kinek volt szüksége nagyobb támogatásra? Volt-e olyan pontja a versenynek, amikor úgy gondolták, hogy feladják, nem bírják tovább?

Cs. I.: Laurára jutott egy nagyon nehéz része a feladatoknak, mert én nem beszélek semmilyen idegen nyelvet, így rám nem tudott a stoppolásnál vagy szálláskeresésnél számítani, ezt mindig egyedül kellett megoldania. Nagyon figyelmesnek és érzékenynek kellett lennem, hogy mikor tanácsolhatok neki ezzel kapcsolatban bármit, mikor szólhatok hozzá, hisz nem akartam túlfeszíteni a húrt ebben az amúgy is kemény helyzetben. Tehát én azzal tudtam ebben támogatni, hogy ilyenkor kicsit visszafogtam magam. A tájékozódásommal, az időérzékemmel viszont nincs gond, abban én vagyok a jobb, és a fizikai teherből is többet vállaltam, az én hátizsákom volt nehezebb. Szerencsére azokban a dolgokban, amikhez én értek jobban, hallgatott rám, így nagyon jól kiegészítettük egymást, és kölcsönös támaszai voltunk a másiknak.

Cserpes Laura és Cserpes István a nézők egyik kedvenc párosa (Fotó: TV2)

Mi a véleménye, tapasztalata a többi versenyzőről? Sikerült valakihez közelebb kerülniük?

Cs. I.: Mindenkivel nagyon jó viszonyban voltunk, úgy érzem, de ha egyvalakit ki kell emelni, az a Laky Zsuzsi–Dietz Guszti páros, nagyon megszerettem őket, Guszti bármennyire is lobbanékony, hatalmas szíve van, és becsülendő, hogy így kitartanak egymás mellett tűzön-vízen át.

Milyen a viszonya a lányával, hogyan hatott a kapcsolatukra a közös kaland?

Cs. I.: Jó volt a viszonyunk indulás előtt is, ez a kaland pedig teljesen más szintre emelte a kapcsolatunkat. Új oldalát ismertem meg a lányomnak, nagyon meglepett, hogy milyen keményen és jól kezel olyan élethelyzeteket, amik sokakat kiborítanak. Nagyon jól lát dolgokat, és szülőként bármennyire is nehéz, meg kell emészteni azt, hogy a gyerek felnőtt, és vannak saját gondolatai, ötletei, amik nagyon is jók. Azt hiszem, sokkal toleránsabbak lettünk egymással, és persze egy apa-lánya kapcsolatban mindig lesznek viták, de sokkal türelmesebben állunk a másikhoz.

Dietz Gusztáv: „Cserpes Pista bácsi a király!”

Ameddig Cserpes István és Cserpes Laura az emberek kegyeit élvezi béketűrő viselkedésük miatt, addig a műsor egyik legmegosztóbb versenyzőjére, Dietz Gusztira népharag zúdult durva magatartása miatt „Cserpes Pista bácsi a király! Hihetetlen, hogy egy hang nélkül visel minden helyzetet. Ennyi idősen és ilyen súlyfelesleggel végigvinni ezt a versenyt, hát le a kalappal előtte. Számomra ő a favorit! Én is szerettem volna szépen viselkedni, de hát nem sikerült!”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!