Napi friss

Titok a Hungária múltjából: Dolly helyett másik énekesnőt akartak bevenni

Novai Gábor egészen mást szemelt ki énekesnőnek az együttesbe.

Sosem tudjuk meg, hogyan szólnának a Hungária számai Postásy Juli hangján, pedig volt esélye rá, hogy ő legyen a zenekar énekesnője. Ezt Novai Gábortól, a Hungária basszusgitáros-énekes szerzőjétől tudjuk, akinek a Rádió Bézsen saját műsora van. Valamit el kell mondanom a címe, Nova pedig olyan történeteket mesél a pályafutása állomásairól, amiket eddig sehol nem hallhattunk – legutóbb a Hungária rock and rollos korszakáról, elsőként a zenekari tagok kiválasztásáról.

Amikor énekesnőt kerestek a Hungáriába, a kiszemelt lányoknak adtak egy kazettát tíz dallal, tanulják meg, és jöjjenek próbára. „Postásy Julinak (Puszinyuszi – a szerk.) is adtunk egy ilyen kazettát, de ő nem tanulta meg ezeket a dalokat, azt mondta, ’Nova, ez hülyeség. Ebben én nem akarok részt venni.’ Később, amikor a Hungária befutott, már haragudott rám, hogy miért nem beszéltem rá erre a jó bulira.”

Végül, mint tudjuk, Fenyő Miklós régi iskolatársa, Penczi Mária, azaz Dolly lett a befutó, aki akkoriban a mentőknél dolgozott diszpécserként. Nagy szerencséje volt, hogy Fenyő Miklós emlékezett rá, milyen jól énekelt rock and rollt iskolás korukban…

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!