Napi friss

Sógortól a színésznőig: kik lehettek Sisi és Ferenc József szeretői?

Két sorozat is foglalkozik jelenleg a császár és a császárné életével. Ám van két különleges kérdés, amibe érdemes jobban beleásni magunkat.

A Netflixen futó A császárné című sorozatban úgy alakították a történet, hogy Ferenc József öccse, Miksa főherceg is főszerephez jusson. A féltékeny testvér nemcsak puccsot tervez a császár ellen, de a forgatókönyv szerint szemet vet a sógornőjére, Sisire is. A valóságban Miksa nem szervezett lázadást, de valamennyire mégis fenyegetést jelentett Ferenc József számára, mivel jóval liberálisabb eszméket vallott. Ezért is küldték el Bécsből. Ami pedig a Sisihez fűződő érzéseit illeti, nos, nem táplált gyengéd érzelmeket a sógornője iránt. Miksa I. Lipót belga király lányát, Saroltát vette feleségül, aki Európa egyik leggazdagabb hercegnője volt.

Kicsit sem romantikus, de ettől még tény, hogy Ferenc Józsefnek több szeretője is volt. Egyikük Schratt Katalin teltkarcsú színésznő, akinek festményét maga Sisi ajándékozta a császárnak. Kettőjük viszonyával pedig ő is tisztában volt.

Több is érdekel? Az nlc Kékvér podcastjében további érdekességet tudhatsz meg Sisiről és Ferenc Józsefről!

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!