Napi friss

Kafi Rea Milla az apjáról: „Elhagyta anyukámat, mert három lányt szült neki”

A szomáliai származású modell úgy nőtt fel, hogy mást sem hallott az apjától, mint hogy csak a fiúk érnek valamit.

Kafi Rea Milla ma elismert modellként dolgozik Magyarországon, az idáig vezető út azonban finoman szólva elég rögös volt. Hazájából, Szomáliából 14 évesen embercsempészek által szökött el az apja által leszervezett kényszerházasság elől. Emberpróbáló hónapok után jutott el Magyarországra. Itt érezte magát először biztonságban, itt új életet kezdhetett. Ennek már 10 éve, Kafi pedig megtanult magyarul, sikeres karriert épített, és izgatottan tervezgetik vőlegényével, Patrickkel az esküvőjüket.

Családja, különösen édesanyja és testvérei nagyon hiányoznak neki. Amióta megszökött, nem tért még vissza Szomáliába, túl kockázatos lenne. Nem véletlenül kellett ilyen messzire menekülnie, ha az országban maradt volna, apja könnyen rátalálhatott volna. Hiába nem volt jelen Kafi életében, az első adandó alkalommal képes lett volna őt „eladni” némi anyagi haszonért cserébe. „Apukám nem is akart minket… Elhagyta anyukámat, amikor én hároméves voltam, mert ő fiú gyerekeket szeretett volna, és anyukám három lányt szült neki. Úgy döntött, hogy elmegy, és más feleséget keres, aki fiúkat fog szülni neki. ’Nem érnek semmit a lányok’, ezt mondta. A fiúk viszik tovább a családnevet, a lányok pedig nem.”

Afrikában az eltérő kulturális és vallási szokások miatt más sors vár a lányokra, egy apa bármit megtehet. Ha egy szomáliai lánynak megkérik a kezét, akkor fizetni kell érte valamit: pénzt vagy állatokat. Kafi apja pedig a lányával való egyeztetés nélkül elfogadta a kapott ajánlatot. „Úgy volt vele, hogy ha már nem voltunk hasznosak, így tudunk adni neki… Soha az életben nem akarok találkozni vele. Ez nehéz, de annyira nem fájdalmas, mert akkor sem adott semmit az életünkbe az, hogy ő létezik. Sok boldogságot kívánok, nem akarok rosszat neki és a családjának se, de én semmit nem akarok már tőle, jól megvoltunk így nélküle, és így is maradunk” – mesélte a Palikék Világa by Manna műsorában Kafi Rea Milla.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!