Napi friss

Könnyek között mesélt beteg fiáról Colin Farrell

A színész 20 éves fia ritka szindrómával született. Híres édesapja csak egyet szeretne: a világ legyen kedves a gyermekéhez, és bánjon tisztelettel vele.

Colin Farrell könnyfakasztó interjúban mesélt részletesen elsőszülött fiáról, Jamesről. A húszéves fiú úgynevezett Angelman-szindrómával született, aminek tünetei közé tartozik a szellemi visszamaradottság, a beszédzavar, illetve a görcsökkel járó rohamok. A színész a People-nek adott interjújában elmesélte, eleinte nem tűnt fel neki, hogy fiával bármi probléma lenne. Akkor fordultak orvoshoz, mikor James még másfél éves korában sem kezdett el járni, sőt még felülni sem tudott. Csupán az tűnt fel az orvosoknak, hogy a kisfiú sokat nevet és integet a kezével. Márpedig ezek az Angelman-szindróma tünetei. Az is félő volt, hogy Farrell fia nem fog tudni járni, sorstársai közül sokan kerekesszékhez kötve élik az életüket. James viszont négyéves kora előtt két héttel sétálni kezdett, hála az őt körülvevő csapatnak, akik mindent megtettek, hogy fejlesszék a fiút. Colin Farrell elcsukló hangon, könnyes szemmel idézte fel a pillanatot, amikor James megtett felé hat lépést. „Sosem fogom elfelejteni az arcát, rajta az elszántságot, ahogy megtette felém azt a hat lépést.” A színész ahogy most, úgy annak idején is sírva fakadt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

People Magazine (@people) által megosztott bejegyzés

Jamesnek szerencsére 10-11 éve már rohamai sincsenek. „De előtte ültem vele mentőautók hátsó ülésén, voltam vele a kórházban. Adtam neki nyugtatót a végbelébe, hogy három percnél hosszabb ideig tartó rohamból kihozzam. Megtalálni a megfelelő mennyiségű gyógyszert, amelynek nincsenek káros hatásai, nagyon trükkös dolog – fogalmazott Colin Farrell. Bár a fiú nem tud beszélni, édesapja úgy kommunikál vele, mint egy átlagos húszévessel. Nagy kérdés azonban, mi vár Jamesre egy év múlva, amikor betölti a 21. életévét, és hivatalosan felnőtt lesz. A színész nem titkolja, fél attól, ami a fiára vár, ugyanis a fejlesztéseket csupán felnőttkoruk előtt kapják ezek az emberek, utána teljes mértékben a családjuk gondjaira vannak bízva.

A sztár éppen ezért létrehozott egy alapítványt, ami segíti a fiát és a hozzá hasonlókat, hogy akkor is teljes értékű életet tudjanak élni, amikor szeretteik már nem lehetnek mellettük. „Azt szeretném, ha a világ kedves lenne Jameshez. Azt akarom, hogy a világ kedvesen és tisztelettel bánjon vele.”

Colin Farrellnek két fia született Kim Bordenave-től: James és Henry, aki 15 éves.

Kiemelt képek: Instagram/People

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!