Napi friss

Mikó István párja, Szabó Anikó: Elfogadta, hogy nem lehet a színész felesége

A művészpár 37 éve él boldog párkapcsolatban. Ám papíron a neves színész másvalakivel házas. De mit szól ehhez a kedvese?

Nagy sajtóvisszhangot keltett a napokban, hogy Mikó István arról beszélt a Blikknek adott interjújában: hivatalosan még házas az első feleségével, mondván: annak idején nem hiányzott a vita, a vagyonmegosztás körüli purparlé. Bár tagadhatatlanul nehéz téma Szabó Anikó színésznő számára, hogy élete nagy részét egy hivatalosan nős férfival élte le, fontosnak tartja, hogy a történetük hatással legyen mindazokra, akik hasonló helyzetbe kerülnek. Lassan negyven év telt el azóta, hogy Anikó választás elé került: vagy elmenekül a boldog élet és Mikó István elől, vagy elfogadja, hogy papíron sosem lesz a színész felesége. „Akkoriban nem volt ennek történelme. Ráadásul mivel apai nagyapám Erdélyben református lelkész volt, komoly lelkiismeret-furdalást okozott, hogy beleszerettem egy nős férfiba. Hiszen nekem a család szent volt, és máig az. A kezdeti időszakban sokat sírtam, hogy el kell hagynom a másik felem” – kezdte a story.hu-nak Szabó Anikó.

Eleinte úgy tűnt, a színésznő inkább elmenekül a probléma elől. Úgy érezte, szüksége van a távolságra, és hogy átgondolja, együtt tud-e élni a lelki teherrel, ami ezzel a kapcsolattal együtt járt. Egészen Amerikáig ment, ám sem a távolság, sem az idő nem fogott a Mikó Istvánnal való szerelmükön. „Elég rosszul viszonyultam ahhoz, hogy házas a Pisti – folytatta. – De amikor hazajöttem, és rájöttem, hogy a távolság csak fellobbantotta a szerelmet, arra kértem a Jóistent, hogy ha valóban egymásnak szánt bennünket, segítsen leküzdeni az akadályokat” – mesélte Anikó, aki hozzátette, még így sem volt könnyű a helyzet, mivel számolnia kellett a család dühével és a megvetésével is.

Azt, hogy végül is jól döntött, a mögöttük álló közel negyven év is bizonyítja. „Egy kapcsolat akkor működik, ha egymást felfelé tudjuk építeni, és én erre koncentráltam, nem a papírra. Mára a fiaival is jó a viszonyunk, segítjük, támogatjuk egymást. Egy tanácsot tudok csak adni a hasonló helyzetbe kerülőknek: nagyon sok türelem, kitartás, szeretet kell” – mondta a színésznő, aki rámutat, nincs jelentősége a papírnak. Ő így is, úgy is Mikó István feleségeként él.

„Betörő” a lakásban

Szabó Anikó épp hazaért az amerikai utazás után, amikor meglátta, ég a lámpa a zuglói lakásában. „De nem láttam Pisti kocsiját, akivel akkor még nem éltünk együtt. Nagyon megijedtem, azt hittem, betörő van a lakásban. A bátyámnál, aki hazakísért, volt gázspray, így becsöngettünk, és kis híján lefújtuk Pistit, aki szuper vacsorával várt haza. Természetesen nagyon jót nevettünk az egészen, és azóta is emlegetjük” – idézi fel Szabó Anikó.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!