Napi friss

Károly király szomorú nagypapa: legkisebb unokáját csupán egyszer látta

Ki tudja, mikor találkoznak legközelebb.

Sokan bírálják III. Károly királyt, vagy azért, mert túl türelmes, vagy azért, mert feleségül vette 19 évvel ezelőtt Kamillát, vagy pedig a kisebbik fiával kapcsolatban.

Pedig sokan bele sem gondolnak, hogy milyen lehet túl a hetvenen uralkodónak lenni, ráadásul egy olyan ikonikus nő után, mint amilyen II. Erzsébet volt. Károly gesztusai vagy reakciói nagyon is emberiek. Pont olyan türelmetlen, mint amilyen az édesapja volt, akinek ha sokat kellett várnia, akkor rákiabált a fotósra, hogy „készítse már el azt az istenverte képet.” Hát úgy tűnik, hogy ebből a türelmetlenségből Károly is örökölt egy keveset, amikor elzavarta az apródot, mert az nem tudta megigazítani a palástját…

Olyan, mintha az emberek Károly esetében azt sem fogadnánk el, hogy rákkal diagnosztizálták, és bár a kezelések alatt is dolgozik, nyilván nem tud olyan tempót diktálni, mint egy fiatalabb király. Túl sok együttérzést nem nagyon lehet felfedezni a kommentekben vagy éppen a cikkben ezzel kapcsolatban.

De ha valamiben igazán együttérzésre lenne szüksége, akkor az az, hogy mindössze egyetlen alkalommal látta legkisebb unokáját, Lilibetet. Harry és Meghan lánya az Egyesült Államokban született, és csak egyszer járt az Egyesült Királyságban, amikor egyéves volt. Ezt pedig a családdal ünnepelték meg akkor még II. Erzsébettel együtt. Azóta sem a kislány nem volt a királyi udvar közelében, sem III. Károly nem repült át Kaliforniába.

Nehéz lenne azt mondani, hogy ez egy minden botránytól mentes történet, de talán sokkal fontosabb, hogy együtt érezzünk egy nagypapával, aki nem láthatja az unokáit, és az unokákkal, akik nem is ismerik a nagyapjukat. Igazából egyiket sem a kettőből. Ebben a történetben csak sérültek vannak.

A felületes, megbízhatatlan pletykák viszont okozhatnak további sérüléseket, erről is született a Kékvér podcast legfrissebb epizódja.

Kiemelt kép: Getty Images 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!