Napi friss

Gyászba borult a Retro Rádió: Bochkor Gábor megemlékezésére hiába vártak a hallgatók

Boros Lajos megemlékezésével indult a reggeli rádióműsor, Bochkor viszont pont ma nem dolgozik.

Boros Lajos halálának hírére már csütörtök este megjelent egy Facebook-bejegyzés a Bochkor című rádióműsor oldalán, amiben az szerepel: „Isten veled, Lajos!” Bár sokan úgy vélték, személyesen Bochkor Gábor búcsúzott egykori kollégájától, ám ez aligha lehetséges, hiszen köztudott, Bochi egy közösségi oldalon sincs fent.

A Retro Rádió péntek reggeli adása szomorkásan indult. Már a hírekben is bemondták, hogy elhunyt Boros Lajos, kiemelve, hogy ő és Bochkor egy évtizeden át köszöntötték együtt a hallgatókat a Bumerángban. Ezután egy szívszaggató melódiával emlékeztek meg Lali királyról, majd jött a várva várt pillanat: megszólaltak a Retro Rádió reggeli adásának munkatársai. „Piszok nehéz ez a reggel. Nehéz ebben a stúdióban most ülni” – kezdte Lovász László, aki azt is mondta, mérhetetlen most a szomorúság. Rajta kívül Voga János, Háder György és Héjja Anett volt jelen a stúdióban, Bochkor Gábor azonban nem. Mint elhangzott, mai hiányzása tervezett volt, legközelebb hétfőn reggel hallhatják őt a hallgatók. Talán akkor majd ő is megemlékezik Boros Lajosról.

Ahogy tette Voga János, aki felidézte: 19 évesen találkozott Borossal egy tehetségkutató versenyen, ahol ő versenyző volt, míg Lajos zsűritag. „Az első beszélgetésnél egymásba szerettünk. Azt mondta, tehetséges vagy, akkor még hittem neki. Aztán ötven évig összefonódott az életünk – mondta Voga, aki szerint nagyon kevés, ami elhunyt kollégájáról megjelent. Szerinte Boros nemcsak gitáros, énekes, műsorvezető volt, hanem az utolsó legnagyobb magyar polihisztor is. Miután megnyerte a Ki mit tud?-ot, összefogta a városi zenészeket, zenés színdarabokat, rádiójátékokat írt, amiben a kor legnagyobbjai játszottak, sok zenekar neki köszönheti a létezését, sorolta Voga János. – Tegnap nem tudtam aludni, forgolódtam… Reggelig fent voltam – vallotta be.  – Remélem, szép útja lesz ezután is.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!