Napi friss

Sziget Fesztivál 2024: Kylie Minogue-gal indul a buli

Közelgő budapesti koncertje apropóján szedtünk össze 5 érdekességet a popikonról.

Augusztus 7-én, szerdán az idei Sziget Fesztivál első napján lép színpadra a világhírű énekesnő, Kylie Minogue. Az 56 éves énekesnő évtizedek óta meghatározó szereplője a zenei életnek. Lássuk, karrierének legérdekesebb történéseit.

1

Egyik legnagyobb slágere, az I Should Be So Lucky című száma mindössze fél óra alatt íródott. Kylie épp az Egyesült Királyságba tartott a zenei guru Stock Aitken Watermen trióhoz, akik viszont megfeledkeztek a találkozóról. Mikor észbe kaptak, már csak egy fél óra maradt hátra, így míg az énekesnő odaért a találka helyszínére, gyorsan összedobták a dalt. Végül ez lett az énekesnő egyik legismertebb száma.

2

A Spinning Around című dalt eredetileg Paula Abdul magának szánta – ő volt a dal egyik zeneszerzője. Végül valamiért mégsem énekelte fel, így a szám Kylie-nál kötött ki.

3

Az énekesnő 2008-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést a zenéért tett szolgálatai miatt. Az elismerést nem mástól, mint Károly hercegtől vehette át. A Buckingham-palotában rendezett díjátadóra az énekesnőt az édesanyja és az édesapja kísérte el.

Kylie Minogue többször találkozott Károllyal és Kamillával (Fotó: Getty Images)

4

Kell annál nagyobb elismerés, ha valakivel a legnagyobb világsztárok is együtt szeretnének dolgozni? Kylie rengeteg duettet énekelt a legnagyobb popikonokkal: Nick Cave-vel, Enrique Iglesiasszal, Taio Cruzzal, Dua Lipával és Robbie Williamsszel.

5

Pályafutását az ausztrál Szomszédok című sorozatban kezdte még a nyolcvanas években. Akárcsak Magyarországon, Ausztráliában is hatalmas népszerűségnek örvendett a sorozat. Olyannyira, hogy 1985-ös indulása után még 37 évig lehetett nyomon követni a szereplők sorsát a tévében. 2022 végén ért véget hivatalosan a sorozat, a befejező részben pedig Kylie Minogue is szerepelt.

Kylie Minogue az ausztrál Szomszédokkal robbant be, a képen Jason Donovannal (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!