Napi friss

Ennyi pénz gyűlt össze az olimpiai bajnok Ónodi Henriettának

A szívinfarktuson átesett olimpiai bajnok tornásznő rehabilitációjára gyűjt a család.

Ötvenévesen megállt a szíve, újra kellett éleszteni Ónodi Henriettát. Mindezt múlt héten a Nemzeti Sport adta először hírül, s azóta több részlet is kiderült. A barcelonai olimpia egyik nagy hőse még tavasszal kapott infarktust vásárlás közben, ám mindez azért csak a napokban vált nyilvánossá, mert a család most tett közzé egy felhívást, amelyben az olimpiai bajnok műtét utáni rehabilitációs kezelésére gyűjtenek. „Szándékosan döntöttem úgy, hogy a most Párizsban kezdődő olimpia rajtjánál próbálok a húgomak segítséget kérni a nemzetközi tornászközösségtől, mert nekik a világon mindenhol sokat jelent a név: Ónodi Henrietta – szólalt meg a Nemzeti Sportnak a testvér, Ónodi-Klausler Barbara.  – Olyan sokat adott a testvérem tornászként a világnak, hogy nem maradhatunk tétlenek akkor, amikor most neki van segítségre szüksége.”

Ónodi Henrietta a válása óta egyedül nevelte három gyermekét, Floridában él, és egy kórházban töltött be fontos adminisztratív munkakört, mielőtt megtörtént a baj. Biztosítással is rendelkezett, de az csak a sürgősségi beavatkozásokat finanszírozza. Állapota azonban nagyon szakszerű ellátást és rehabilitációt követelne, a hazaszállítása pedig nem lehetséges. „Azt látom, hogy a húgomnak a súlyos szívleállásokat követően nagyon szakszerű ellátásra és rehabilitációra van most szüksége. De ugyanolyan erős, mint tornászkorában. Ha képesek vagyunk neki megadni azt az egészségügyi támogatást, amire most szüksége van, őszintén hiszem, hogy teljesen felépülhet” – tette hozzá Barbara, aki édesanyjával és a család minden tagjával nagyon hálás mindazoknak, akik a június 26-án közzétett felhívásra reagálva máris adakoztak.

„Kétségbeesetten szükségem van segítségre, hogy pénzt gyűjtsek a nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívrohamot kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége” – olvasható a Facebookon is közzétett adománygyűjtő posztban. Eddig 378-an adományoztak, legtöbben öt és száz dollár között, pár nap alatt közel 19 ezer dollárt gyűjtöttek össze, ami 6,9 millió forintnak megfelelő összeg.

Ónodi Henrietta 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban (Fotó: Farkas József)

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!