Napi friss

Most mi is tehetünk a nehéz sorsú gyermekekért!

Bele sem gondolunk, mekkora hátrányt jelenthet a mindennapokban, ha valaki piszkos ruhát hord. Egy idei kampány azonban most segít, hogy támogassuk az esélyegyenlőséget.

Magyarországon napjainkban több ezer olyan család él, ahol a gyerekek piszkos ruhában kénytelenek iskolába, óvodába menni, ahol aztán emiatt hátrányos megkülönböztetés éri őket. Csak egy szomorú példa: egy kutatás szerint az emberek negyede nem engedné a saját gyermekének, hogy olyannal játsszon, akinek szemmel láthatóan piszkos a ruhája. Sajnos csak kevesen tudják, hogy ezek a nehéz körülmények között élő gyerekek úgynevezett higiéniai szegénységben élnek, azaz szüleiknek alig vagy egyáltalán nem telik elegendő mosószerre. A „Persil a gyerekekért” program pont azért született, hogy egyrészt felhívja a figyelmet a szegénységben élők nehézségeire, másrészt hogy civil szervezetekkel karöltve segítsék a hátrányos helyzetű családokat.

A Persilnek köszönhetően az elmúlt két évben 5000 háztartás részesült termékadományban, 40 nehéz sorsú gyermek kapott ösztöndíj-támogatást, míg 176 olyan intézmény kapott fél évre elegendő Persil gélt, ahol szociális hátrányokkal küzdő gyerekek felzárkóztatásával foglalkoznak. Idén pedig a sportolás került a középpontba – hiszen nyár elején a labdarúgó-Európa- bajnokságon szoríthattunk a magyar válogatottnak, míg hamarosan az olimpián szurkolhatunk a hazai élsportolóknak –, mivel a sport lehetőséget teremt arra, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek kitörjenek nehéz körülményeikből. Szomorú belegondolni, hogy sok családban a legegyszerűbb sporteszközök sincsenek meg, vagy ha meg is vannak, sokszor rossz minőségűek. Pedig a focizáshoz nincs másra szükség, csupán egy labdára. A Persil ezért 2024-ben négy hátrányos helyzetű település, gyerekekkel foglalkozó, civil sportegyesületének tervez új sporteszközöket eljuttatni. Ebben idén is az Új Start Alapítvány lesz a partnerük, ahol erőn felül dolgoznak azon, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára jobb lehetőségeket teremtsenek.

A jótékonysági kampány mellé állt Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is, aki sokat köszönhet a sportolásnak fizikailag, szellemileg és az emberi kapcsolatok terén is. „Számomra a vízilabda hétéves korom óta rengeteg előnyt és erényt nyújtott. A kitartás, a szorgalom, az összpontosítás mellett az empátia, az önismeret területén is rengeteget kaptam a sporttól, nem mellesleg barátokat is szereztem – fogalmazott Kiss Gergely, aki hozzátette: – Ez az ügy azért is fontos nekem, mert látom: a sport kitörési lehetőséget biztosíthat a nélkülöző fiataloknak. Egyértelmű volt, hogy a kezdeményezés mellé állok, hiszen szeretnék azért tenni, hogy egy jobb társadalomban éljünk.” A vízilabdázó arra is rámutatott, hogy a sportágak sokszínűek, de egyvalami közös bennük: minden téren fejlesztik a gyerekeket. Ráadásul, még ha nem is ér el a legtöbb sportoló jelentős eredményt, barátként, munkatársként értékes emberré válhatnak.

Az esélyegyenlőség jegyében a Persil adománygyűjtéssel támogat négy sportegyesületet, ebben pedig akárki részt vehet úgy, hogy július 1. és július 31. között Persil terméket vásárol. Így minden egyes eladott termék után 20 forint értékű adományt tudnak eljuttatni Magyarország legszegényebb településeire. Emellett pedig termékadománnyal is támogatják a nélkülöző családokat. Tegyünk érte, hogy egyenlő esélyeket teremtsünk!

További információk a programról a www.persil.hu oldalon találhatóak.

A cikk szponzorált tartalom.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!