Napi friss

Gajdos Tamás: „Egy hétig nem szólaltam meg magyarul, már hiányzott”

A tévésnek szerettei helyszíni támogatása nélkül kellett helytállnia a nem mindennapi megmérettetésen.

Gajdos Tamást ugyan májusi születésnapján még szerényen azt mondta, hogy biztosan lehetett volna hasznosabban eltölteni az elmúlt évtizedeket, ismerve képernyős munkásságát és sportteljesítményét, azt mégsem lehet mondani, hogy az idén hatvanhat éves tévés unatkozna. Habár ATV híradóban nem láthatjuk, a csatornán magazinműsoraiban igen. A mostani időszakot pedig még a szokásosnál is jobban kihasználja: szinte minden a versenyzésről szól az életében, és sorra nyeri a világ- és a hazai versenyeket a korosztályában. Idén már a hatodik bajnoki aranyát szerzi, és közben beutazza a világot.

A célba érés pillanatai

Egy hónapja a kínai Zhengzhóból jelentkezett, legutóbb pedig Madeirában töltött egy hetet, ezúttal a családja nélkül. És kifejezetten azért utazott, hogy az öttusa kombinált számában, az úgynevezett laserrunban, ami a futás és a lövészet keverékéből összeálló sportág, és már évek óta nincs benne ellenfele, megmérettesse magát újra. „Nem volt teljesen őszinte az örömöm a júniusi kínai vb-n, mert nem volt ott az eddigi legnagyobb ellenfelem. Most aztán kaptam a régi jól ismert arcok mellé újakat, két ifjú titán, épp a 60-as kategóriába beérett versenyző személyében, akik igencsak feladták a leckét, és mivel a szokásosnál többet hibáztam a lövészetben, egyikük, a hazaiak kedvence, a portugál Fernandes meg is előzött” – mondta népszerű televíziós műsorvezető Gajdos Tamás, aki őszintén örül a konkurencia erősödésének, mert ez még intenzívebb felkészülésre ösztönzi, különösen a szeptemberi, hazánkban, a fővároshoz közeli Gyömrőn megrendezésre kerülő Masters Öttusa Világbajnokságra előretekintve.

Tamás összekötötte a kellemeset a hasznossal, végül egy hetet töltött Madeirán, ahol a verseny előtt és után alaposan szétnézett. Csak azt sajnálta, hogy a családja ezúttal nem tarthatott vele. „A gyerekeim dolgoztak, illetve a versenyem épp egy időbe esett a Balaton Sounddal, és egy már korábban lefoglalt törökországi nyaralással is, így adódott, hogy nem velük utaztam. Egy hétig nem szólaltam meg magyarul, már hiányzott” – jegyezte meg a story.hu-nak hazaérkezése másnapján a tévés, és képeket is mutatott, hol járt, mit látott a gyönyörű szigeten.

Takaros házak előtt fotózkodott

Hazaérve pedig – kedélyjavítóként – gyorsan benevezett a tereptriatlon országos bajnokságára, csak hogy ne maradjon egy hét sem aranyérem nélkül.

Gajdos Tamás álomszép helyeken járt, a fotókért kattintson a galériára:

Kiemelt kép és fotók: TV2, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!