Napi friss

Különleges kiképzést kapott az olimpiára készülő Csisztu Zsuzsa

Bomba robbant az atlantai olimpián ott, ahol forgatott egy operatőrrel. Párizsba már felkészültebben érkezik.

Félelmetes, bosszantó, kellemetlen és persze kellemes olimpiai emlékeiről is beszélt a párizsi nyári játékokra készülő népszerű sportriporter, sportdiplomata a Borsnak. Csisztu Zsuzsa egykor tornászként, később tudósítóként sok mindent látott, amit a nézők nem láthattak… „Egyfelől újra átélem az izgalmat, amit a nyitóünnepségen a bevonulás és az olimpián való szereplés jelent – ez az emlék soha nem halványul el…”

„De már újságíróként is nagyon sok emlékem van, az olyan izgalomtól kezdve, hogy nem érünk át az egyik helyszínről a másikra, mert dugó van, odáig, hogy 1996-ban az atlantai Olimpiai Parkban dolgoztunk az operatőr kollégámmal, majd egy órával később bomba robbant azon a helyen, ahol forgattunk. Aztán persze vannak olyan emlékek is, hogy ordítva – megint teljes szurkolói minőségemben – buzdítom a magyarokat a lelátóról. Egyébként már készülünk az olimpiára, ami idén a körülmények miatt még bonyolultabb lesz, várhatóan naponta ötvenszer fogják átvizsgálni a felszerelésünket, rengeteg táskanézős, sorban állós, cipekedős pillanata is lesz – de ez a szakmai része, ami nem látszik, nem hallatszik.”

Csisztu Zsuzsa elismerte, az olimpia miatt van benne némi félsz. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem félelemérzet. Bár a félelem túl erős szó – nevezzük inkább egy kis extra aggodalomnak. Mert egyébként nem vagyok félős típus, sőt bizonyos szempontból némileg fatalista vagyok, de mindenképpen megfontolt embernek tartom magam. Igyekszem mindig a legkörültekintőbben cselekedni. Ám vannak az életben kiszámíthatatlan helyzetek, és ezért vannak bizonyos korlátozások, például nem ajánlatos sokat tartózkodni a hotel közös helyiségeiben. Ezek betartásához kell egy olimpiához szükséges tolerancia. De elárulok egy kulisszatitkot: mind a foci-Eb-re, mind az olimpiára utazó csapat szakszerű biztonsági felkészítést kapott az MTVA jóvoltából, ami a globális tömegrendezvények biztonsági protokollját illeti. Szerintem ez nagyon bölcs döntés volt, és köszönöm is azoknak, akik gondoltak erre. Tudomásul kell venni, hogy egy ilyen rendezvényen megtörténhetnek olyan dolgok, amikről azt gondoljuk, hogy velünk nem eshetnek meg.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!