Napi friss

Erős Antónia a hosszú házasság titkáról: „A mélypontokon is ki kell tartani”

Az RTL híradósa harmonikus házasságban él a férjével évtizedek óta. Megkérdeztük, szerinte mi a boldog együttélés receptje, mit tesz meg azért, hogy megünnepelje majd az 50. évfordulóját is.

Erős Antónia és férje 1995-ben szeret­tek egymásba, tehát jövőre 30 éve alkotnak egy párt. Kollégákként találkoztak a Kapos­vár Televíziónál, két évvel később összeházasodtak, és azóta is együtt építik az életüket. A férje nem szeret szerepelni, az RTL Híradó műsorvezetője pedig tiszteletben tartja ezt, közös képet is csak elvétve láttunk kettejükről a hazai sajtóban. Ugyanakkor amikor arra kértük, hogy ilyen sok év tapasztalattal mondja meg, melyek a jó kapcsolat alappillérei, készséggel mesélt. „Imádom, amikor megkérdezik tőlem, mi a jó házasság receptje, mert fogalmam sincs – nevetett. – Talán az, hogy a mélypontokon is ki kell tartani és hinni abban, hogy lesznek még együtt boldog napjaink. Eszemben sincs egy ideális házasságot vizualizálni, megteszik helyettem éppen elegen, aztán gyakran el is válnak. Nálunk is vannak gödrök és vacak időszakok, de valahogy mindig átvészeljük ezeket, mert a kapcsolatunk legfontosabb alapja, hogy szeretjük egymást. Éppen ezért ha kell, képesek vagyunk kompromisszumot kötni, elfogadni egymás igényeit, és olykor alárendelni azokat annak, amit a másik szeretne. Hosszú távú, harmonikus kapcsolatban szerintem el kell engedni az önzést, és még inkább így van ez, amikor megszületnek a közös gyerekek. Miután Szonja és Matyi világra jött, tanultam meg igazán, hogy nem én vagyok a világ közepe, és ez így van jól. Ettől függetlenül úgy gondolom, egy családot egyben tartani és egészséges lelkű gyerekeket nevelni kőkemény meló.”

Évfordulójára ilyen gyönyörű csokrot kapott (Fotó: Archív)

Erős Antónia és férje a gyerekek születése óta is sokat dolgoznak azon, hogy legyen párként töltött idejük. Néha kettesben is elutaznak, bár ez nem túl gyakori – amikor először megtörtént, a keresztszülők vigyáztak Szonjára és Matyira. A pár tudja, hogy megőrizni a közös élményeket nemcsak négyesben, azaz most már ötösben – az imádott kutyussal kiegészülve –, hanem párban is nagyon fontos, hiszen ez a harmonikus kapcsolat alapja. Erős Antónia szerint ez sokkal lényegesebb, mint hogy vasárnaponként három fogás legyen az asztalon. Ő nem főz, inkább rendelnek valamit a közeli kifőzdéből, és az így megspórolt időt is együtt töltik. A Híradó, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és az ikergyerekek mellett minden perc számít.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!