Napi friss

VV Fanni-ügy: hét év után még mindig nem oldódott meg a felkavaró haláleset

A meggyilkolt egykori ValóVilág-sztár családjának ügyvédje szerint nemrég még abban bízott: nagy esély van rá, hogy Fanni édesanyja végre eltemetheti a lányát.

Nincs is talán szörnyűbb tragédia, mint amikor megfordul az élet rendje, és egy szülőnek kell meggyászolnia a gyermekét. VV Fanni édesanyja, Novozánszki Katalin ráadásul máig nem tudja, lánya pontosan hogyan veszítette életét, és hol lehet a holtteste. Egy szikrányi remény azonban nemrég felcsillant az ügy kapcsán, amikor május elején az ajkai Csónakázó-tóban emberi csontokat találtak. A szakemberek megvizsgálták, kinek a maradványait találták meg, ugyanis egyből felmerült az egykori villalakó neve is.

Idő közben kiderült, hogy az elsődleges szakértői vélemények szerint egy 100 éves embertől származó csontok kerültek elő Ajkán, a Csónakázó-tóból, adta hírül a Bors.

A vizsgálat előtt dr. Lichy József így nyilatkozott a Storynak: „Legalább 60 százalék esélyt látok rá, hogy Fannit találták meg a tóban. Három érvem is van. Az egyik, hogy a gyilkos a hazugságvizsgálaton annál a kérdésnél bukott el, hogy vízbe dobta-e Fannit. A másik, hogy a siófoki otthonától mindössze egyórányi kocsiútra van a tó. A harmadik pedig az, hogy végre értelmet nyer, miért is volt még nála a Fanni vérével teli kötél, amitől bőven megszabadulhatott volna a letartóztatásáig. Hát azért, mert a megkötözött Fannival a csomagtartójában napokig kereshette a megfelelő helyet a holttest eltüntetésére – magyarázza dr. Lichy József, aki szerint társa is lehetett az elkövetőnek. – Mivel B. László mozgását lekövette a rendőrség, azt gondolom, arra is jó esély van, hogy az ajkai utat azért nem láttuk, mert mindezt egy segítővel sikerült tető alá hoznia.” Az ügyvéd nagyon bízik benne, hogy hét év után végleg pont kerülhet az ügy végére. „Ha volt társa, kapja meg ő is a méltó büntetését, de ami ennél is fontosabb, hogy Katalin végre eltemethesse Fannit. Ezt talán hozhat némi megnyugvást hét év után az édesanyának.”

A ValóVilágban ismerte meg az ország (Fotó: RTL)

A történtekhez az elítélt korábbi ügyvédjének és egyben nagybátyjának, dr. Brodmann Péternek is volt pár szava. Így reagált hívásunkkor az eseményekre: „Lászlónak nem volt segítője, mert nem ölt meg senkit. Átadta a lányt a Rákos-pataknál két embernek, ahogy mindig is mondta, ebben továbbra sincs változás. Ügyvéd úrnak túl élénk a fantáziája, olvasson kevesebb krimit, és foglalkozzon inkább a tényekkel, ne kalandozzon ennyit” – tette hozzá az ügyvéd nagybácsi, aki korábban úgy fogalmazott: ha kiderül, hogy valóban Fannit találták meg, az perújítást eredményez, unokaöccse ugyanis bizonyítottan nem járt akkoriban az ajkai Csónakázó-tónál.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!