Napi friss

Kitálalt a koncertszervező az arrogáns hazai zenészekről

A Szandi-ügy nagy port kavart, egyúttal rámutatott: más előadókkal is akadnak súlyos problémák.

Szandi 35 éves karriere legnagyobb botrányát élte át a napokban, miután úgy vett fel gázsit egy segélykoncertért, hogy a kis létszámú nézőközönség miatt nem volt hajlandó színpadra lépni. Az énekesnő azóta visszautalta a fellépésért járó pénzt – az a család kapta meg, akinek megsegítésére a rendezvényt szervezték –, és elnézést kért mindenkitől, akit megbántott. Úgy tűnik azonban, hogy nem ő az egyetlen hazai előadó, akinek a viselkedése kiverte a biztosítékot.

A Telex egyik cikke alatt kommentben írta meg egy felvidéki fesztiválszervező, hogy neki pozitív tapasztalatai vannak Szandival. Az énekesnő akkor egy felhőszakadás és két áramszünet ellenére nyomta le a koncertjét. Nem úgy más, meg nem nevezett előadókkal. „Ami a magyarországi menő és kevésbé menő zenekarok, előadóművészek jelentős hányadát illeti, az utóbbi években eddig nem tapasztalt arrogancia, pofátlanság és telhetetlenség jellemzi őket… Amint Szlovákiába hívjuk őket fellépni, szinte azonnal duplázzák a megszabott tiszteletdíjukat – írta a fesztiválszervező, aki hozzátette, kétezer euró alatt (átszámítva 800 ezer forint) még „tátogni sem jön senki.” Azzal folytatta, hogy sokan a fellépés előtt több hónappal kéri a pénzt, a tárgyalásnál pedig soha nem látott arroganciával viseltetnek. – Nem beszélve azon feltételekről, amit a tiszteletdíjon felül követelnek még: nem akármilyen minőségű és mennyiségű étel, ital, szállás. Nagy tisztelet a kivételnek természetesen” – olvasható a hozzászólásban.

A koncertszervező kitért a stábtagokra is, akik közül sokan a helyszínre érkezve még a kákán is csomót keresnek, ami pedig felveti a kérdést: csak nem azért ennyire szőrszálhasogatók, mert nem akarnak fellépni? „Itt megjelenik az arrogancia a szervezőkkel és a technikai személyzettel szemben. Egy szóval hiányzik az alázat, és nem tudom, ez a lufi meddig fújható még, de egyszer biztosan ki fog pukkadni.”

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Getty Images)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!