Napi friss

Balla Eszter lánya elballagott az iskolából: „Hajrá tovább kislány, szeretlek!”

Emma sajátos nevelési igényű (SNI) tanuló, osztályfőnökének köszönhetően az iskolai évei csodásan teltek. Híres édesanyja pedig nem győz hálásnak lenni ezért.

Balla Eszter nagylánya, Emma a hétvégén elbúcsúzott az általános iskolából, édesanyja pedig Instagram-oldalán foglalta össze az elmúlt nyolc év tapasztalatait. Mindez azért tanulságos, mert a színésznő gyermeke sajátos nevelési igényű (SNI) gyerek a Down-szindrómája miatt. „Emma speciális iskolába járt, ami az ő esetében a lehető legjobb döntésnek bizonyult! Barátai lettek, sikerélményként élte meg a tanulást, boldogan járt iskolába! Eseménydús nyolc év van a hátunk mögött. Több osztályfőnökváltás, gyógypedagógiai asszisztensek folyamatos hiánya, fluktuáció, Covid, online oktatás (ami teljesen lehetetlen értelmileg akadályozott tanulók esetében), stb. nehezítették a mindennapokat. Fontos hozzátennem, hogy ez nem az iskola hibája!” – olvasható Balla Eszter bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

b a ll a e sz t e r (@ballaeszterofficial) által megosztott bejegyzés

„Ezekben az intézményekben a gyerekeket is sokszor helyezik át másik osztályba, vonnak össze vagy szednek szét csoportokat attól függően, hogy hogyan fejlődnek, esetleg milyen hatással vannak egymásra a tanulók. Az osztály összetétele, létszáma gyakran év közben is változhat. Ez maximális alkalmazkodást és rugalmasságot követel a gyerekektől. Azoktól a gyerekektől, akik lassabban, nehezebben értenek meg dolgokat, akik külön-külön egyéni univerzummal rendelkeznek, akik speciális módon, olykor szélsőséges reakciókkal reagálnak erre a rohanó, sűrű, őrült valamire, amit mi úgy hívunk: élet. Ennek ellenére Emma osztályfőnöke, Rita néni közösséget kovácsolt, egy kis szigetet épített a teremből, ahová úgy érkeztek meg a gyerekeink, mintha haza mennének. Az osztály tele volt élettel, de legfőképp szeretettel! Szelíd gondoskodással fordult a gyerekek felé, tiszta és nyílt kommunikációval tartotta a kapcsolatot velünk szülőkkel. Megtanította a gyerekeinknek, amit még mi szülők sem mindig tudunk!
Kirándultak, színházba jártak, számtalan programon vettek részt, tanulmányi versenyekre jutottak el! És nem utolsó sorban kivételesen magas színvonalú oktatást biztosított a gyerekeinknek, amiért nem tudok elég hálás lenni! Tudom, hogy sokféle történet létezik, én csak a magunkét éltem át, erről tudok mesélni… Kívánom, hogy minden érintett család megtalálja gyermeke számára a legjobb iskolát!”

Balla Eszter természetesen lányának is üzent. „Emma, rád új kalandok várnak, de örökké magadban hordozod az elmúlt nyolc év szép emlékeit! Hajrá tovább kislány, szeretlek!”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!