Napi friss

Az iskolában kötelezővé tenné a Cápa a mesterséges intelligenciát

Tudja Balogh Péter, az üzleti show-műsor befektetője, hogy mitől lesznek jobbak a magyar iskolák.

Ha Balogh Péter lenne a miniszter, egész élvezetes lenne suliba járni! A 47 éves üzletember ugyanis remek reformtervekkel állt elő, mert szomorúan tapasztalja, hogy a magyar közoktatásban legfeljebb csak a gyerekek lexikális tudását fejlesztik. Balogh Péter úgy véli, a mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett az újragondolásra. „A sikeres karrierhez már nem a lexikális tudásunkra van szükség, hanem a kreatív és hatékony problémamegoldásra, a kritikus gondolkodásra, a kommunikációra és kooperációra, géppel és emberrel egyaránt. Ezekből szinte semmit nem tanítunk, hanem tiltjuk az internet, az okos eszközök és az AI iskolai használatát. Mindezt úgy, hogy az iskolarendszerből kilépve, a munka világában ezek nélkül elképzelhetetlen boldogulni” – ecsetelte a Pénzcentrumnak a Cápák között befektetője, majd pontokba szedte az ötleteit.

1. Digitális skillek: „Én elvárnám, hogy a diákok mesterséges intelligenciával oldják meg a feladatokat és a házit.”

2. Kooperáció: „Megtanítanám, hogy az életben sosem egyedül tudunk nyerni, hanem csakis csapatban. Ezért az órai munkában és a házi feladatokban mindig csapatokban dolgoztatnám a diákokat.”

3. Kritikus gondolkodás: „Megtanítanám, hogy nem csak egy jó válasz van egy kérdésre, és legfontosabb eszközünk az életben a kíváncsiságunk.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!