Vándor Éva és Harmath Imre októberben már harminchetedik éve, hogy hivatalosan is összekötötték az életüket, azóta élnek mintaházasságban. Sőt ők maguk mondták el korábban a Story magazinnak, talán egy napig, ha kibírják egymás nélkül. Ha pedig valamit mégsem együtt élnek át, azok fele annyira élvezetes élmények csupán. A színésznő legutóbb is nagyot sóhajtott, amikor elárulta, nagyon várja már haza az urát. Imrét ugyanis a hobbija – immár tizenötödik éve – ezúttal is az Adriára szólította, ahol nyolc barátjával egy hétig hajókázott. „Több mint tíz éve járok ezzel a csapattal, és mindig nagyon izgalmas. Ezúttal Dubrovnikban béreltünk hajót, és a tervezettnél egy nappal előbb indultunk, mert megálltunk még Mostarban szétnézni az odavezető úton. A cél Montenegró volt, a Kotori-öböl, ami gyönyörű. Ráadásul még az időjárás is kedvezett, végig szép időnk volt, és bár nem sütött mindig a nap, de azért az eső sem esett, ami egy hajósnak mindig külön öröm – mesélte Harmath Imre a story.hu-nak. – De hogy ne maradjanak ki a családtagjaink sem, ősz elején idén is tartunk majd egy családi bulit, ahová már a feleségek is eljönnek, és én az alkalomra ezúttal is összevágok egy kisfilmet az idei utazás legizgalmasabb és legviccesebb kalandjaiból. A feleségemet pedig külön is kompenzálom, szeretem, ha mindazt, amit én tapasztalok a világból, neki is megmutathatom. Nálunk már bevett szokás, hogy kettesben is visszatérünk minden egyes helyre, ahol hajóval kikötöttünk. Csak épp Évával autóval közelítjük meg a helyszíneket” – árulta el a színész.
Harmath Imre épp húslevest főzött a feleségének és unokájának, amikor elértük, és arra kértük, tartson élménybeszámolót az olvasóinknak. Nem csak otthon, a tengeren is mindig kitesz magáért, jól tartja a baráti társaságát a főztjével. Nem véletlenül ő a hajó szakácsa. „Ezúttal volt borjúpaprikás, rakott krumpli, olaszos szószokkal különféle spagettik, rizses hús, és persze igyekeztünk helyi specialitásokat is beszerezni a piacokon: ettünk finom édességeket, túrót, sajtokat és olívabogyókat és persze tengeri herkentyűkből készült fogásokat. Nekem a polip az egyik kedvencem, és bizony nem fogjuk ilyenkor vissza magunkat. Nem álltam még rá a mérlegre, de most néhány hétig biztos, jobban oda kell figyeljek az étkezésemre.”
Kiemelt kép és fotó: Archív