Napi friss

Harry herceget és Meghant nem hívták meg az évtized esküvőjére

Megnősül Anglia leggazdagabb embere, aki György herceg keresztapja is.

A teljes brit királyi család jelen lesz Westminster 7. hercegének esküvőjén június 7-én, kivéve Katalin hercegnét, aki betegsége miatt hagyja ki a ceremóniát, illetve a sussexi hercegi párt, Harry herceget és Meghant akiket meg sem hívtak rá. Pedig nagy esemény lesz, hiszen a Chester katedrálisban Anglia egyik legvagyonosabb embere, egyben a világ leggazdagabb 35 éven aluli előkelősége nősül.

De lássuk kiről van szó. Hugh Grosvenor neve akkor került a lapokba, amikor tizenegy évvel ezelőtt, mindössze 22 évesen György herceg egyik keresztapja lett. Aztán három év múlva, amikor apja váratlanul elhunyt szívrohamban, és ezzel egyedüli fiúörökösként ő lett Westminster 7. hercege, Nagy-Britannia akkori 3. leggazdagabb embere, és mai árfolyamon úgy 5000 milliárd forintnyi becsült vagyon haszonélvezője.

Westminster 7. hercege (Fotó: Getty Images)

Fél London az övé: utcák, terek, paloták, házak, szállodák nem messze a Buckingham-palotától és a parlamenttől. Övé az előkelő és méregdrága Belgravia kerület 300 holdja is. Emellett Anglia és Skócia szerte földterületei, kastélyai, valamint Tokiótól San Franciscóig, Sanghajtól Vancouverig vannak birtokai, szállodái, üzletközpontjai, irodaházai a 32 éves hercegnek. Ezt a vállalatmonstrumot nemes egyszerűséggel csak Grosvenor Csoportnak hívják, amely több tízezer embernek ad munkát. Nem csoda, hogy ő volt a világ legjobb partija, pedig magánéletéről sem sokat lehetett tudni, csak annyit, hogy diákkori szerelmével járt egészen 2020-ig. Aztán semmi, ezért is volt óriási szenzáció, amikor tavaly tavasszal bejelentették, hogy Westminster 7. hercege két év ismeretség után eljegyezte Olivia Hensont a családi otthonában, Eaton Hallban.

Oliviáról még a brit lapok sem tudtak annál többet előásni, mint hogy 2016-ban diplomázott a Trinity College-ban, ahol spanyol és olasz nyelvet tanult, ma pedig egy londoni székhelyű, ínyenc fogásokra specializálódott élelmiszeripari vállalatnál dolgozik. Hogy hol és hogyan találkoztak, valószínűleg sohasem fog kiderülni.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!