Napi friss

Pataky Attila: „Hasonló a sorsunk Tina Turnerrel”

Jubileumi koncertje előtt mindenkit meglepett Pataky Attila és az EDDA, amikor egy kis miskolci klubban léptek fel a nagy EDDA dalokkal. Most kiderült, hogy a bulit Tina Turner ihlette.

Pataky Attila a napokban Hajdú Péter internetes műsorának vendége volt. Beszélgettek egészségről, betegségről, szerelemről és földönkívüliekről, de persze zenéről is. Így derült ki, hogy az éppen egy éve elhunyt Tina Turner sorsa mennyire összefonódott Attiláéval. Még a miskolci koncertre is hatása volt a rocknagyinak. „Egy hónappal a nagy buli előtt még egyszer elolvastam a Tina Turner könyvet. Nagyon-nagyon tisztelem és szeretem őt. Most is, hogy odaát van… Nagyon-nagyon sok hasonlóságot fedeztem fel az újraolvasásnál is a kettőnk sorsa között. Nagyon sokat. Pedig van távolság… Ott láttam, hogy mielőtt indult volna a 44 éves világkörüli turnéra, visszatért Nutbush Citybe (Turner itt kezdett énekelni a templom kórusában – a szerk.), és játszott egyet az otthoniaknak. És akkor eszembe jutott, hogy hoppá, gyerünk vissza Miskolcra a RockWell klubba!”

Attila ezután visszatért az EDDA gyökereihez, leszervezte a miskolci klubkoncertet, ahol újra átélte a csodát. „500 fő volt, ahogy az első bulinkra is 500 ember jöhetett be… Valami olyan csoda kerekedett ki, hogy újra 1974-ben éreztem magam” – idézte fel a hangulatot és elárulta, egyszer csak azt látta, hogy a teremben különleges energiák lebegnek.

 

Kiemelt kép:  Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!