Napi friss

Tina Turner – Második férje hat évvel hosszabbította meg az életét

A 83 éves énekesnő halálával egy szívbemarkolóan gyönyörű szerelmi történet végére is pont került.

A világhírű énekesnő, Tina Turner eleinte finoman szólva sem volt túl szerencsés a szívügyekben. Első férje, Ike Turner folyamatosan bántalmazta, testileg és lelkileg is gyötörte őt. A válás után, érthető módon, az énekesnő teljesen kiábrándult a szerelemből, hallani sem akart róla, hogy bármikor újra féjrhez menjen. 1985-ben, a düsseldorfi repülőtér parkolójában aztán minden megváltozott.

Annak idején Erwin Bachot bízták meg, hogy menjen ki a Németországba érkező énekesnő elé a repülőtérre. „Annyira jól nézett ki, a szívem hevesen kezdett verni, a kezem remegett, és jéghideg volt. Szóval ezt nevezik úgy, hogy szerelem első látásra, gondoltam, meg azt is, hogy istenem, én erre nem vagyok felkészülve – idézte fel megismerkedésük pillanatát Tina Turner a róla készült HBO-s dokumentumfilmben. Könyvében egykor így írt a találkozóról: „Azon a napon, amikor először találkoztam Erwinnel Düsseldorfban, a repülőtéren, túl fáradtnak kellett volna lennem a repülés miatt, túl elfoglaltnak kellett volna lennem az előttem álló koncert miatt, ehelyett észrevettem őt, és azonnal érzelmileg kapcsolódtam hozzá. El kellett volna hessegetnem az érzéseimet, hallgatni kellett volna a hangokra a fejemben, amik azt mondták, nem nézek ki jól aznap, vagy hogy nem kellene erre a románcra gondolnom, hiszen sosem végződik jól… Ehelyett a szívemre hallgattam. Kiléptem a komfortzónámból, hogy megismerjem Erwint. Az az első, egyszerű találkozó egy hosszú, gyönyörű kapcsolathoz vezetett, és az egyetlen igazi házasságomhoz.”

Első pillantásra egymásba habarodtak (Fotó: Getty Images)

A hivatalos ceremóniára mégis 27 évet kellett várni, ugyanis csak 2013-ban esküdtek meg Svájcban. Tina ekkor már 73 éves volt, Erwin pedig 57, az énekesnő ráadásul egyedül szervezte meg az egész lagzit. 120 barátjukat hívták meg a lakodalomra, és a Hollandiából rendelt hetvenezer szál vörös- és sárgarózsával díszítették fel az otthonukat. Sokakat meglepett, hogy egybekeltek, de hivatalos dokumentum ide vagy oda, nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a papírnak. Az esküvő előtt is úgy tekintettek egymásra mint házastársak, hiszen mindent elsöprő szerelmet éreztek a másik iránt.

Csak később derült ki, hogy Tina három héttel az esküvő után stroke-ot kapott, és hogy 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála. A kezelésektől borzasztó mellékhatásoktól szenvedett, így homeopátiás gyógymódoktól remélte a felépülést. Erre viszont ráment mindkét veséje. Élet-halál között lebegett, miközben emésztette a bűntudat, amiért nem megfelelő kezelést választott. Ugyanakkor férje, Erwin egy percig sem ostorozta őt emiatt. „Sosem tett szemrehányást. Helyette hűséges, kedves és megértő volt. Valamint elhatározta, hogy segít életben maradni – írta az énekesnő a 2018-ban megjelent könyvében. Tina ekkor már olyan állapotban volt, hogy egyre többször gondolt a halálra, elfogadta azt is, ha mennie kell. Erwin azonban képtelen lett volna elveszíteni őt. Nem akart más nőt az életébe, nem akart új életet kezdeni, ezért óriási dologra szánta el magát: egyik veséjét feleségének adta. „Örömmel mondhatom, hogy hála a férjemnek, Erwinnek, aki felajánlotta az egyik veséjét, az élet ajándékát, jól vagyok és imádom az életem minden egyes nap” – olvasható az énekesnő könyvében.

Giorgio Armani partiján 2015-ben, Milánóban (Fotó: Getty Images)

Bár kapcsolatuk elején kaptak hideget-meleget, főleg a fiatal férfi – aki harmincéves volt, mikor megismerte az énekesnőt –, hogy mit akar egy nála jóval idősebb nőtől. Erwin azonban sorozatosan bizonyította, hogy érzelmei valósak. A színfalak mögül támogatta feleségét, nem vágyott a hírnévre, nem kért a rivaldafényből. Ő volt az, akinek köszönhetően az énekesnőnek visszatért a hite a szerelemben. Ő volt az, aki éjszakánként Tina mellett volt, mikor az énekesnőt újra és újra rémálmok gyötörték első férjével való bántalmazó kapcsolata miatt, és természetesen akkor ott volt, mikor imádott neje örökre lehunyta a szemét svájci otthonukban, mellyel egy 38 éves, szívbemarkolóan szép szerelmi történet is véget ért.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!