Napi friss

Istenes Bence újratervezte az egész életét gyaloglás közben

Sokak bakancslistáján szerepel az El Camino, vagyis a Szent Jakab-zarándokút. Nem véletlenül, hiszen egyedülálló élményt jelent részt venni rajta – távol mindentől.

Istenes Bence tavaly előtt év elején nyugalomra, csendre és lelki feltöltődésre vágyott, ezért döntött úgy, hogy végigjárja az El Caminót. A műsorvezető saját podcastjában mesélt a két hét élményeiről. „Visszataláltam önmagamhoz, tudom már az utamat. Ez nem azt jelenti, hogy azonnal tudod, és hirtelen tökéletes lesz az életed. Én azt csináltam, hogy volt egy kis noteszem, abba írtam a kaland és a lelki részét is útközben. Mindent leírtam, fogadalmakat tettem, és konkrétan újrakalibráltam az életemet. Kitaláltam, hogy hogyan szeretném, hogy kinézzen egy napom, egy hetem, egy évem, az egész életem. Meghoztam ezeket a döntéseket, onnantól kezdve, hogy milyen kocsit szeretnék vezetni, hogy szeretnék a gyerekeimmel viselkedni, mennyi időt akarok velük tölteni, mit akarok dolgozni, mit akarok elvállalni, miket nem. Aztán visszajön az ember a civilizációba, és főleg az elején nehéz ezekbe beleállni, de nagyon sok mindent tudok tartani.”

Zarándokutak Magyarországon

A leghíresebb a Szent Jakab-út, amely 2009 óta létezik, és a Camino de Santiago-zarándokút része. Budapestről, illetve Tihanyból indulva érhető el a magyarországi kegyhely, a lébényi Szent Jakab apostol-plébániatemplom. Az út folytatódik Szlovákia és Ausztria felé, ahol kapcsolódik a Santiago de Compostelába vezető utakba.

Magyar zarándokút: Esztergomtól Máriagyűdig tart.

Gyöngyök útja: (Via Margaritarum) Mariazelltől Mátraverebély-Szentkútig.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!