Napi friss

Ábrahám Editnek az asztrológia segített megérteni unokája, Léna személyiségét

Arról nincs szó, hogy a színésznő szakmát váltana, de az asztrológia a hobbija. Többek között azért foglalkozik vele, mert segíteni szeretne a családtagoknak, a barátainak a problémáik megoldásában.

Ábrahám Edit úgy három évtizeddel ezelőtt egy párkapcsolati probléma miatt kereste fel Takács Tibor asztrológust, akinek az iskolájába ma is jár. „Nem azt mondta meg, mi a jövőm, mit kell tennem, hanem a lehetőségeket, és hogy azoknak milyen következményei lehetnek” – mondja Edit, s  azt is hozzáteszi, hogy bizony, amikor élete egy-egy fordulópontján felkereste, mindig más utat választott, mint amit az asztrológusa jónak tartott volna. „Hiszen az embernek szabad akarata van, az asztrológia segít, hogy jó döntéseket hozzunk meg, és megkapjuk a válaszokat a miértekre. Így nemcsak megérteni, de elfogadni is könnyebb mind a jó, mind a rossz dolgokat. Az asztrológiát azért kezdtem tanulni végül, mert kíváncsi voltam arra, miért történtek úgy az események az életemben, ahogy történtek, és hogyan tudok a jövőben jó döntéseket hozni. Én ma már értem, mi miért történt az életemben.”

Edit mindjárt mond is egy egyszerű, bájos példát minderre. „A nagyobb unokám egy energiabomba, sokkal mozgékonyabb, mint a kortársai. De mivel ismerem Léna percre pontos születési idejét, hogyan álltak akkor a bolygók, tudom, hogy ez a túlmozgékonysága emiatt van. Sok esetben jó, ha a szülők elkészítik a gyermekük horoszkópját, mert fel tudnak készülni a gyermek nevelésére, arra, mi lehet az erőssége, gyengesége, a jellembeli adottságaira, ez pedig nagy segítség. Ugyanígy az iskola-, illetve pályaválasztásnál is hasznos, mert idejekorán kiderülhet, hogy nem érdemes bizonyos szakmát erőltetniük a szülőknek. De még pároknak sem árt elkészíttetni a horoszkópjukat, sok olyan dolog kiderül ugyanis, mely hozzájárul a kapcsolat és a mindennapi élet sikeréhez, s hogy a másikat boldoggá tegyék” – sorolja Ábrahám Edit. S azt is hozzáteszi, hogy az asztrológiát hosszú évekig tanulják a komoly szakemberek. Így ő maga nem vállalkozna arra, hogy szakszerű horoszkópot készítsen el idegeneknek. „Ez egy hobbi, de persze a családtagoknak és a barátaimnak is szívesen segítek a döntéseik meghozatalában.”

Edit immár három éve hetente egyszer jár az iskolába, ahol telefonon felveszi az előadásokat, otthon lejegyzeteli, megtanulja, és a házi feladatát is elkészíti. „Nem olyan könnyű a házi feladatot elkészíteni, most éppen azt tanuljuk, hogy egy adott évben milyen lehetőségek merülnek fel a bolygódirekciók által, és milyen analógiával szeretnénk ezt megélni. Ez lehet annak a lehetősége, hogy érdemes-e elutazni vagy költözni, ingatlant vásárolni. Emellett szinkronizálok, játszok, sokat vagyok a két unokámmal, de nagy örömmel tanulok, és ami a legjobb az egészben, hogy ma már sokkal tudatosabb vagyok, s ha döntéshelyzetbe kerülök, megvizsgálom, vajon melyik út hová vezet.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!