Napi friss

Peller Annának ijesztően működik az intuíciója: megérezte a rokona halálát

A hatodik érzék, az intuíció sokszor segíthet bizonyos helyzetekben, akár még a slamasztikából is kihúzhat. Peller Anna is megtapasztalta már, hogy rendelkezik ilyen extra képességekkel. És hogy hogyan működik nála?

Peller Annának egész kicsi korától működött az intuíciója, néha már-már ijesztően pontosan. „Sok-sok évvel ezelőtt megéreztem egy távoli, külföldön élő rokonunk halálát, akiről már jó ideje nem is hallottunk. De a színművészetis felvételimen is, egyszer csak elszállt az izgulásom, mert azt éreztem, ez már megtörtént velem, és tudtam, hogy most sikerülni fog” – meséli a színésznő. „Szerintem mindenkinek működik a megérzése, csak nem mindenki figyel rá, pedig kellene. Vannak különböző technikák, amelyekkel ezeket fejleszteni lehet, én is szeretnék egyszer jobban elmélyülni ebben, mint a testvérem, Mariann. De már az is sokat segíthet, ha lecsendesedünk, becsukjuk a szemünket, és az adott problémára koncentrálunk. Biztosan meg fogjuk érezni, hogy mi a helyes megoldás. Olvastam még egy hatásos trükkről. Ha kérdésünk van, írjuk le egy papírra a pozitívumokat és a negatívumokat, majd olvassuk fel magunknak, és közben figyeljünk az érzéseinkre: eltompítják a negatívumot, kisebbnek érezzük, mint az érveket. Esetleg pont ellenkezőleg, jobban tudunk érzelmileg azonosulni az ellenérvekkel? Ezután már nem nehéz meghozni a döntést” – tanácsolja az RTL Reggeli csinos műsorvezetője.

Így is fejleszthető a képességünk

Fókuszban
Fontos a koncentráció! Gondoljunk bele, ha például autóvásárlás előtt állunk, akkor a kinézett kocsit biztosan kiszúrjuk majd a forgalomban, mert arra figyelünk. Ha kérdés merül fel bennünk, cselekedjünk ugyanígy, és fókuszáljunk a megoldásra, hogy észrevegyük a jeleket.

Jegyzeteljünk!

Legyen nálunk mindig notesz, toll, és írjunk fel minden új információt, érzést, a testünk rezdüléseit, amit napközben érzünk. A nap végén nézzük át a jegyzeteket, és vonjuk le a következtetést, melyik jel, mire utalhatott.

Három lépés távolság

Ha nem gondolunk rá, magától jön a válasz… Az inkubációs technika azt jelenti, hogy amikor úgy érezzük, nem jutunk egyről a kettőre, hátralépünk egy picit, tudatosan más tevékenységre összpontosítunk, és hagyjuk a tudatalattinkat dolgozni.

Mozgásban

Sétálás, futás, biciklizés vagy bármilyen edzés hatására a bosszúság, a feszültség és a hátsó gondolatok elszállnak, és helyet adnak az ötleteknek, az inspirációnak.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!