Napi friss

Pataki Zita volt párja a műtét után közölte vele, hogy mégsem szeretne gyereket

Eddig nem ismert történetet osztott meg az RTL időjósa.

Pataki Zita mindig nyíltan és őszintén beszél a hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszakról, ami mögötte van. Mindig is édesanya szeretett volna lenni, ez az álma azonban nem valósulhatott meg. Miután endometriózissal diagnosztizálták, kiderült, hogy természetes úton biztosan nem lehet gyermeke. Hiába próbált ki minden mesterséges módszert, a várva várt eredmény nem jelentkezett. Kilenc sikertelen lombik után teste jelzésére felhagyott a további beavatkozásokkal, majd szívfacsaró lelki küzdelmek árán elfogadta helyzetét. Kadarkai Endre Lélekben című műsorában őszintén mesélt az útról, amit bejárt. „Annyiszor elbuktam, annyi fájdalom ért, hogy úgy voltam vele, ha tényleg belebukom, akkor úgy tudok segíteni másokon, hogy megmutatom, milyen is ez az út… Annyi fájdalom, hullámvasút és zsákutca.”

Férjével, Szárnyas Attilával így is boldog házasságban élnek, közösen olyan célokat tűznek maguk elé, amelyek a gyermekáldás helyett más értelmet adnak az életüknek. Attila mindig is támogatta Zitát, már az első randijukon szembesült azzal, hogy amennyiben együtt tervezik a jövőjüket, nem biztos, hogy közös gyermekük fog születni. Ő ettől egyáltalán nem tántorodott meg, de mint most kiderült, Zita korábbi párja igen. „Volt egy négyéves kapcsolatom, ahol eldöntöttük, hogy jöhet a gyermek. Ehhez  a döntéshez műtőasztalra kellett mennem, hogy megnézzék az endometriózist. Ilyenkor gyakorlatilag ki kell pucolni – így mondják – a nőt. Befeküdtem a kórházba, sok pénzembe került. Még bennem volt a varrat, amikor egy hétvégén mentünk az édesapjához, és útközben egyszerűen azt mondta: ő mégsem akar gyermeket… Döbbenet volt számomra.”

Mint Pataki Zita mesélte, semmilyen előjele nem volt a dolognak, és ma már úgy látja, egykori párja megijedt. A férfi természetesen tudott Zita egészségügyi gondjairól. „Szerintem akkor fogta föl igazán, hogy ez egy küzdelmes út lesz mellettem. Ráadásul a pénzhez való hozzáállásában is voltak gondjai. Utána mondta, hogy inkább folytassuk, de én akkora becsapásnak éreztem azt akkor – idézte fel Zita. – Soha nem felejtem el, én vezettem, és muszáj volt leállni, mert elkezdtem sírni. Egy templom mellett sikerült helyett találnom, annyira gyönyörű hely volt. A templomkertben körbe-körbe jártam, és csak sírtam, sírtam, sírtam… Éreztem, hogy jön ki minden fájdalom, és el is hagytam aztán. Ő még próbálkozott volna, de én már nem tudtam így bízni. Nagyon fájt, de megértettem. Amikor az ő első gyermeke érkezett, én megismertem pont Atit” – mesélte Zita, aki elárulta, egykori párjának végül három gyermeke született.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!