Napi friss

Gérard Depardieu – Októberben bíróság elé állítják

Hat éve nyomoznak a francia színész után, nemrég egy napra őrizetbe vették. Most kiderült: nem ússza meg a felelősségrevonást.

Bombaként robbant a hír a héten, hogy Gérard Depardieu-t szexuális erőszak vádja miatt őrizetbe vették Párizsban. A 75 éves színészt két nő jelentette fel, az egyikük egy díszlettervező, aki azzal vádolja, hogy 2021-ben egy filmforgatáson illetlen megjegyzéseket tett neki, majd megragadta őt, és a lábai közé szorította. A nőt állítólag a színész testőre mentette meg az erőszaktól, aki épp Depardieu-t kereste. A másik vádló pedig egy asszisztens, aki azt állítja, 2015-ben, amikor együtt dolgoztak, a színész neki is szexuális töltetű megjegyzéseket tett, és fogdosta is.

Depardieu letartóztatása nem tartott sokáig, tegnap este már ki is engedték, de októberben bíróság elé kell állnia szexuális zaklatás miatt. Megítélésén nem segít, hogy nem először emlegetik ilyen ügyek kapcsán. A francia rendőrség egész pontosan 2018 óta nyomoz utána, és úgy tudni, 2004 és 2022 között 13 nőt zaklatott. Meglehet, egy tragédia is köthető a nevéhez, az egyik szakmabeli vádlója, Emmanuelle Debever ugyanis öngyilkos lett tavaly december 7-én. A színésznő a Szajnába vetette magát épp azon a napon, amikor a Depardieu elleni nemierőszak-vádakról szóló dokumentumfilm – a Depardieu: Egy ogre bukása – premierje volt. A színész eddig minden vádat visszautasított, és azt mondta, ha bántalmazna egy nőt, az olyan lenne, mintha a saját édesanyja méhébe rúgna. Sokan hisznek neki, és nyilvánosan is kiállnak mellette, köztük az egykori francia first lady, Carla Bruni és maga a francia elnök, Emmanuel Macron is.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!