Napi friss

Papadimitriu Athinának csak hosszú évekkel később tudott megbocsátani a lánya

A színésznőt annak idején sokan megszólták, amiért hátra hagyta a családját. De egy elítélő megjegyzés sem fájt neki annyira, mint az, hogy lánya elfordult tőle.

Papadimitriu Athina és Trokán Péter válása óta már majdnem 30 év eltelt, ennek ellenére a közös gyermekeikre igen erős hatást gyakorolt a családjuk széthullása. Athina és Péter nagyon jóban vannak, mindenben számíthatnak egymásra, sőt van, hogy Athina volt férjénél alszik, vagy éppen közös családi ebédet rendeznek. Korábban egyébként a színésznő úgy nyilatkozott, hogy nagyon is boldogok voltak együtt két lányukkal, ám végül ő borította fel az idillt. „Én mentem el, és azt kérdeztem magamtól: nem elég, hogy én borítok, még el is rángatom a gyereket az apjuktól azért, mert én anya vagyok? Ő meg az apjuk! Én borítottam, tessék nekem szenvedni attól, hogy nincsenek velem a gyerekek. Nemhogy elmegyek, halleluja, jól érzem magam, és viszem a gyerekeket is, őt meg ott hagyom egyedül. Mindenki megszólt, hogy milyen anya vagyok, hogy ott hagyom a gyerekeket. Biztos, hogy igazuk is van, de én azt gondoltam, hogy még gyilkosabb, hogy még a gyerekeimet is ‒ azon a címen, hogy én vagyok az anyjuk ‒ viszem magammal. Persze könnyű volt nekem, mert Péter olyan fantasztikus volt, hogy soha egy rossz szót rólam nem mondott, soha nem tiltotta el a gyerekeket. Azt mondta, akkor jössz, amikor akarsz, csak kérlek ne ki-be. Hívj fel, és beszéljük meg. Soha azt nem mondta, hogy ne gyere, vagy nem adom a gyerekeket. A gyerekek akkor jöttek, amikor akartak, én akkor mentem, amikor akartam. Így persze könnyű is volt” – emlékezett vissza a színésznő a Palikék Világa by Manna műsorában.

Athina sosem tagadta azt sem, hogy a gyerekeket, az akkor 11 éves Annát és 9 éves Nórát nagyon megviselték a történtek. De hogy mennyire, az csak most derült ki igazán. Nóra ugyanis a héten Geszti Péternek adta a napját, este pedig élő adásban vallott arról, hogy évtizedekkel később került felszínre a sok elnyomott harag, amit az anyja iránt érzett. Sokáig ugyanis a családban úgy hívták, hogy a Kis Buddha, ám ez azt is jelentette, hogy elnyomta az érzéseit édesanyja döntése miatt. Mindez pedig rányomta a bélyegét a párkapcsolataira: egy komoly kapcsolata után érezte úgy, hogy segítségre van szüksége. A terápia során azonban lassan rálelt a válaszokra. „Nagyon sok olyan sérülés, amiket nagyon mélyen eltemettem magamban, jött a felszínre, de évek teltek el, mire az egész válás elkezdett feloldódni bennem, és már nem rendelődtem alá a kapcsolataimban” – mondta el Nóri az Adom a napom csütörtök esti adásában. Mint mesélte, ebben az időszakban szinte egyáltalán nem tudott jóban lenni anyjával. „Volt egy időszakom, amikor nem tudtam annyira vele együtt rezegni, mert fel kellett dolgoznom az elválást. Ki kellett jönnie a haragnak” – vallotta be a színésznő.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu, TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!