Napi friss

Durván beleállt Peller Mariann hitébe egy csillagász

A tévés védte a saját álláspontját.

Peller Mariann ma a spiritualitás, a lélekvándorlás és asztrológia egyik legaktívabb képviselője, akit most igen kellemetlen helyzetbe hoztak a tudománya miatt. A WMN és a VIASAT3 új formátumú Ki vele! című műsorában hétfőn a hit volt a téma, pontosabban, hogy ki miben hisz. Ehhez a meghívott vendégek között volt korábbi katolikus pap, pszichológus és tudós ember is. Peller Mariannt sikerült némiképp zavarba hozni azzal, hogy Kiss László – aki a tudomány képviselőjeként, csillagászként volt jelen – hülyeségnek titulálta az asztrológiát, miközben biztos volt benne, hogy tudós kollégáitól bizonyosan fog kapni „savanyú hangokat” azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán részt vett a műsorban.  Elmondása szerint kiveri a víz, amikor olyanokat hall, hogy „a Merkúr most épp retrográdban van.” Igaz, bár nem vallásos, és nincs is megkeresztelve, azzal egyetért, hogy a hitet érvekkel módosítani nem lehet. „El tudok képzelni bármit, és annak ellentétét is” – mondta a maga beállítódásáról.

Míg Peller Mariannt gyerekkorában megkeresztelték, és szerette a bibliai történeteket. Egy egyetemi riportja volt a fordulópont a hitében, amióta másképp látja a dolgokat. „Én azt is el tudom képzelni, hogy vannak párhuzamos univerzumok, máshol másmilyen típusú élet van, hogy valaki sokszor él, az nálam alap” – vallotta be a műsorvezető. Abban ugyanakkor egyetértett a tévés és a csillagász, hogy az ember természetétől fogva szeret hinni valamiben. „Az életet spiritualizmus nélkül elviselni szinte lehetetlen. De attól herótom van, ha tudományos magyarázatot akarunk adni valaminek, aminek nincs” – mondta ezzel kapcsolatban Kiss László, aki az asztrológiáról így fogalmazott: „Hülyeség, egy hitpótléknak tekintem, azt hiteti el sokakban, hogy a jövőnk meg van írva a csillagokban, és ezáltal nincs szabad akarat.”

Peller Mariannról ugyanakkor tudni lehet, hogy sokat foglalkozik asztrológiával, és hisz is benne, így igyekezett védeni az általa nagyon is valósnak gondolt, több ezer éves védikus asztrológiát, amit maga is tanult. „Az ősi tudást az ember lehozta az ostoba egó szintjére, holott ez a rendszer, ez a tudomány azt a célt szolgálta, hogy a megfigyelések szerint a bolygók hogyan viszonyulnak egymáshoz, és ez mit jelent itt a földi életre nézve” – húzta alá a tévés.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!