Napi friss

Veréb Tamás: ,,Sokan látjuk, milyen mélyrepülésben vannak bizonyos televíziós közegek”

Rendhagyó szerepben lesz látható hamarosan a fiatal művész, akinek nem lehet oka panaszra: szakmai élete, magánélete szerencsésen alakul. Ám van, ami mélységesen elszomorítja, és ami ellen bátran felemeli a hangját.

A József Attila Színház bejelentette a jövő évad premierjeit, amik közt ott szerepel a Shrek musical. Veréb Tamást majd Szamár bőrébe bújva láthatják a nézők. A színész azt mondja, az ogréról szóló mese olyan, mint a Harry Potter: mindenki ismeri és mindenkihez szól. „Van olyan, aki nem szereti? – kezdi nevete Tomi. – Nekem a kedvenc mesém, ahogy édesapámnak is. Biztos vagyok benne, hogy könnyes szemmel fogja nézni az előadást – mondja a story.hu-nak a fiatal művész, aki azt sem tagadja, újfajta feladat számára egy szamarat alakítani. – Azért furcsa, mert általában drámai, szépfiú szerepeket szoktam megkapni. A Szamár most ennek a teljes ellentéte: egy bolond, összevissza ugrabugráló mesebeli lény, ezért rettenetesen várom a próbafolyamatot és az előadásokat. Szamár zeneileg egy vérbeli R’n’B feladat. Élvezem, hogy ebben aztán olyan rendkívüli hajlítások vannak, amin általában nevetni szoktunk. Már ilyen Mariah Carey-jellegű, ami Magyarországon az embereknek mindig túlzás, ebben viszont pont ez lesz a humor egyik forrása, hogy olyan zenei eszközöket használunk, amit más musical valószínűleg nem bírna el.”

Ember Márk játssza Shreket, a darabot Szente Vajk rendezi (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Veréb Tamás igyekszik a sok felkérést helyén kezelni, most már egyre jobban fenn tudja tartani a magánélete és karriere közti egyensúlyt. Számára a családja a legfontosabb, minden más csak másodlagos az életében. Ahogy az is nagy segítségére van a balansz megtartásában, hogy párja egyrészt rugalmas, másrészt szakmabeli. „Nagyon imádom a szakmám, de szeretem letenni ezt a csomagot a nap végén, amikor hazaérek a szerelmemhez és a kiskutyánkhoz, vagy a szüleimhez, a nagyszüleimhez. Már elég jól tudom ezeket az arányokat kezelni. Nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb így, hogy Vivien is szakmabeli, de lehet, akkor is működne, ha nem lenne, de szerencsére az.”

Szerelmével, Viviennel és kutyusukkal (Fotó: Archív)

Amikor épp nem Szamár jellegzetességeit sajátítja el, akkor sem unatkozik, ha munkáról van szó. Futó színházi munkái mellett országos koncertturnéra készül, új dalokon dolgozik, és még műsort is vezet a TV2-nél. Elégedett a szakmai helyzetével, olykor azonban ő sem tudja leplezni csalódottságát azzal kapcsolatban, hogy milyen tartalmak csorbítják a szakma színvonalát. Korábban Instagram-oldalán adott hangot annak, hogy olyanok kapnak lehetőséget, akikben nemhogy tehetség, de alázat sincsen. „Tartom a véleményemet, a mai napig vállalom. Ki kellett írnom magamból – magyarázza Tomi. – Nem mondom, hogy ezzel megváltom a világot, de ha senki nem szólal meg, akkor nem fog változni semmi. Tudom, nem vagyok vele egyedül a szakmában, sokan látjuk, milyen mélyrepülésben vannak bizonyos televíziós közegek, a kollégákkal néha megkérdőjelezzük azt, hogy milyen műsorok és milyen emberek kapnak lehetőséget. Vannak még minőségi műsorok, ahol igényes a szórakoztatás, mint például a Sztárban Sztár vagy a Sztárbox, a sport miatt. De hogy negatív példát is mondjak, vállalom, például a Kőgazdag fiatalok… Engem elborzaszt, hogy valaki szerint erre van igény. Aki látta ennek csak a címét vagy a beharangozóját, az tudja, hogy miről beszélek, amikor azt mondom, hogy ez egy trash műsor, amire ezek szerint szükség van. Én mindig szégyellem magam ezért.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!